Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa olumlu haber akışına hızla tepki vermeye meyilli. Sabah güçlü açılış yapan endekste gün boyu pozitif havanın devam ettiğini gördük...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa olumlu haber akışına hızla tepki vermeye meyilli. Sabah güçlü açılış yapan endekste gün boyu pozitif havanın devam ettiğini gördük. BIST100 bugün %1,91 yükselişle 8337,67 seviyesinden kapanış yaptı.

Endeks son yarın saatte hızlanan alımlarla gördüğü 8358 seviyesi ile tarihi rekorunu tazeledi. Endeksin günün en yükseğine yakın seviyede kapanış yapmış olmasını olumlu buluyoruz. BİST100 dolar bazında da 310 doların üzerinde kapanmış oldu.

Bugün BİST100’deki hisselerin 78 tanesi yükselirken 19 tanesi düştü. Hisselerden altı tanesi %9’un üzerinde primlendi, eksi kapatan hisseler ortalamada %1 düştü.

En çok yükselenlerde banka, çimento ve gıda perakende hisseleri göze çarpıyor. Bankacılık endeksi bugün %2,1, holdingler endeksi %2’nin üzerinde artış kaydetti. Kaybeden sektör endekslerinde ise elektrik endeksi %0,6, turizm endeksi %0,4, ulaştırma endeksi ise %0,2 düştü.

Bugün borsayı olumlu etkileyen gelişmeleri de sıralayalım. Dün OVP açıklanmasından sonra, bugün ekonomi yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam destek verdiğinin vurgulanması önemliydi. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye yönelik devam eden 17 milyar dolarlık programa ek olarak üç yılda 18 milyar dolar daha kaynak tahsis edebileceği haberi de borsayı olumlu etkiledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in güçlü dış kaynağa vurgu yapan ve BAE’den yakın zamanda kaynak girişi olacağına yönelik paylaşımının da piyasalara olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Ayrıca, Mehmet Şimşek katılacağı G20 toplantıları ile birlikte yabancı yatırımcılarla da buluşacağı yurtdışı turlarına da başlayacak.

Yarın ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye ile ilgili değerlendirme notunu yayınlayacak. Fitch’in negatif olan görünümü iyileştirmesini bekliyoruz.

Bu oramda borsanın yükseliş trendine devam etmesini bekliyoruz. Haftabaşından itibaren 7800 seviyesi üzerinde yukarı hareketini sürdüren BİST100’ün önünde 8500 seviyesini önemli direnç olarak izliyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 8200 ve 8000 seviyeleri önemli destekler olacaktır.

Bir süredir değerlenen dolar ise yükselişini sürdürüyor.

Dolar endeksi bugün 105 seviyesinin üzerine çıktı. USD/TL ise 26,83 civarında yatay seyrine devam ediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler