Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BIST100 Ağustos ayının son gününü %0,14 hafif yükselişle 7917,9 seviyesinden tamamladı. Böylece endeksin aylık getirisi %9,7 oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BIST100 Ağustos ayının son gününü %0,14 hafif yükselişle 7917,9 seviyesinden tamamladı. Böylece endeksin aylık getirisi %9,7 oldu. Yükseliş trendinin başladığı 22 Haziran’dan buyana BİST100’deki artış %52,6’yı aşarken dolar bazında getirisi %13 oldu.

Bugüne dönersek, sabah saatlerinde iyimser havayla yükselen ve 8000 seviyesini kısa süreliğine aşan BİST100 sonrasında günü daha zayıf bir performansla geçirdi. Seansın son saatinde ise daha volatil bir piyasa vardı,  endeks günün en düşüğü 7880 seviyesini gördükten sonra tepki alımlarıyla hafif toparlayarak kapandı.

Bugün endekste 64 hisse yükselirken 36 hisse düştü. Endekste ağırlığı yüksek hisselerin negatif ayrıştığını, küçük hisselerin ise daha iyi performans gösterdiğini gördük. BİST-30 bugün %0,88 geriledi. Mali endeks %1,3 düşerken sanayi endeksi %2,3’e yakın primlendi.

Özellikle özel bankaların hisselerinde güniçinde gittikçe derinleşen satışlarla karşılaştık. Holdingler ve ulaştırma endeksindeki zayıflıklar da buna eşlik etti. Bankacılık endeksi %3,64, holding endeksi %0,9 düşerken ulaştırma endeksindeki gerileme %0,7 oldu.

Borsa son günlerde 8000 seviyesini aşmakta, dolar bazında ise 300 seviyesinin üzerinde kapanış yapmakta zorlanıyor. Yükselişlerde 8000 ve 8100 seviyelerini önemli dirençler olarak izlemeye devam ediyoruz. Endekste önemli destek haline gelen 7800 seviyesinin altına gerilemelerde ise 7700 ve 7600 seviyeleri kritik olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler