Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın ilk gününde ortalamaların üzerinde günlük işlem hacmiyle birlikte seviye olarak rekorunu tazeledi. BIST100 bugün %2,92 yükselişle 7941 seviyesinden kapandı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın ilk gününde ortalamaların üzerinde günlük işlem hacmiyle birlikte seviye olarak rekorunu tazeledi. BIST100 bugün %2,92 yükselişle 7941 seviyesinden kapandı. Endeks 8008 ile seans içi rekorunu tazelerken kapanışa doğru realizasyon geldi. Ancak, hacmin yüksek olması ve endeksin kapanış rekoru kırması yukarı hareketin devam etme ihtimalini artırıyor.

Borsada alımların genele yayıldığını söyleyebiliriz. Bugün tüm sektör endeksleri yükseldi. Endekste 76 hisse yükselirken 23 hisse çok da yüksek olmayan oranlarla düştü.

Güne oldukça güçlü başlayan bankacılık endeksi, TCMB’nın KKM’den vadeli TL mevduata geçiş hedefini yükseltmesi nedeniyle kapanışa doğru gelen satışlar sonrasında günü %2,2 artıda kapattı. Günün en çok artan sektör endeksi ulaştırma endeksindeki artış ise %6,8’i aştı. Gıda endeksi ise bugün %4,5’in üzerinde yükseldi.

BİST100’ün yükselişinde 8000 ve 8100 seviyelerini önemli dirençler olarak izliyoruz. Endekste 7800 seviyesinin altında önemli destekler olarak ise 7700 ve 7600 seviyelerini takip ediyoruz.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler