Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Küresel piyasalarda bozulan risk iştahı sonunda BİST'i de bozdu. BİST'te beklenen düzeltme bugün geldi. Aslında güne alıcılı başlayan BİST100 haftanın son işlem gününü %3,23 düşüşle 7513 seviyesinden kapattı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Küresel piyasalarda bozulan risk iştahı sonunda BİST’i de bozdu. BİST’te beklenen düzeltme bugün geldi. Aslında güne alıcılı başlayan BİST100 haftanın son işlem gününü %3,23 düşüşle 7513 seviyesinden kapattı. Endeksteki bugünkü düşüş son bir ayda gördüğümüz en sert günlük düşüş oldu. Endeks haftalık olarak ise %2,6 geriledi.

Böylece önceki sekiz hafta boyunca kesintisiz yükselen BİST100 son haftayı düşüşle tamamlamış oldu. Endekste bugün sadece 13 hisse yükselirken 87 hisse düştü.

Güne olumlu başlangıç yapan borsada öğlen saatlerinde yoğunlaşan satışlar endeksin hızla 7700 seviyesinin altına gerilemesine neden oldu. Kapanışa doğru satışların derinleşmesiyle endeks güniçi en düşük 7424 seviyesine kadar geriledi. Bankacılık endeksi günün en kötü performans gösteren alt endeksi olurken onu ulaştırma endeksi takip etti. Bugün %4,6 düşen bankacılık endeksindeki haftalık gerileme %4’ü buldu. Ulaştırma endeksi %4,2 düşerken holdingler endeksi bugün %2,9 geriledi. Hafta boyunca olduğu gibi sinai endeks bugünkü olumsuz havadan göreceli olarak daha az etkilendi.

Haftabaşında 290 dolar seviyesine denk gelen 7850 direncini aşmayı deneyen endeks bugün yaşanan düzeltmeyle 7600 desteğinin de altına gerilemiş oldu. Düzeltme gelecek hafta da devam ederse izleyeceğimiz önemli destek seviyeleri 7300 ve 6850 olacak. BİST100’de tekrar yukarı hareketlerde ise ilk direnç olarak 7850 ve sonrasında ise 8250 seviyelerini takip edeceğiz.

Haftabaşından itibaren 27,00 seviyesinin üzerinde hafif yükselen USD/TL ise son durumda 27,10 civarında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler