Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa yükselişte hız kesmiyor. BİST100 bugün de %2,54 yükselerek 7600,6 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa yükselişte hız kesmiyor. BİST100 bugün de %2,54 yükselerek 7600,6 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah yatay açılışla birlikte negatife dönen endeks sonrasında yükselişe geçti. Kapanışa doğru 7500 seviyesinin geçilmesi sonrasında özellikle banka hisselerine gelen güçlü alımlar endeksi hızla 7600 seviyesinin de üzerine taşıdı. Endekste bugün 67 hisse yükselirken 32 hisse düştü.

Bankacılık endeksindeki günlük yükseliş %8,7 oldu. Bankacılık hisselerindeki bu yükseliş BİST100’ün de %1’in üzerinde yukarı gitmesini sağladı. Bugün perakende hisselerinde de olumlu seyir vardı. Perakende endeksi %5,5 yükseldi. Öte yandan ulaştırma endeksindeki zayıflık gün boyu devam etti.

Güniçinde 7500 önemli direncini geçmeyi başaran BİST100’de yukarı hareketin devamı halinde ilk direnç olarak 7850 ve sonrasında ise 8200 seviyesini takip edeceğiz. Olası düzeltmelerde ise destek seviyeleri olarak sırasıyla 7500, 7350 ve 7250 seviyelerini izleyeceğiz.

Dünden beri 27,00 seviyesinin üzerinde kalan USD/TL ise 27,02 seviyesinde bulunuyor.

Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler