Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %0,67 düşüşle 7168,51 seviyesinde tamamladı. Açılışta kayıplarla başlayan endeks sonra toparlasa da 7250 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı ve kararsızlığını günboyu sürdürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %0,67 düşüşle 7168,51 seviyesinde tamamladı. Açılışta kayıplarla başlayan endeks sonra toparlasa da 7250 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı ve kararsızlığını günboyu sürdürdü. Endekste 70 hisse düşerken 30 hisse de yükseldi. Dün olduğu gibi bugün de sınai endeks genel piyasadan olumlu ayrıştı.

Sıkılaştırıcı politikalar kapsamında destekleyici makro ihtiyati tedbirler açıklanmaya devam ediyor. En son BDDK’nın açıkladığı ek sıkılaştırma tedbirleri bugün borsa üzerinde etkili oldu. Cari açığı azaltıcı önlemler kapsamında yurtdışındaki seyahat ve uçuş harcamalarında taksitlerin kaldırılması turizm ve havacılık hisselerini olumsuz etkiledi. Ulaştırma endeksi %1,6 gerilerken turizm endeksi %1,5 düştü. Diğer yandan BDDK’nın açıkladığı tüketime dayalı krediler üzerinde kısıcı tedbirler de bankacılık, beyaz eşya, otomotiv ve elektronikle ilgili hisseleri olumsuz etkiledi. Bankacılık endeksi bugün %1,4 geriledi.

BİST100’de izlediğimiz önemli direnç seviyeleri 7250 ve 7800. Düzeltmelerde ise 7000 ve 6800 önemli destek seviyeleri.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler