Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,35 düşüşle 6605 seviyesinden tamamladı. Güne yükselişle başlayan ancak sonra zayıflayan endekste öğleden sonra satışlar hızlandı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,35 düşüşle 6605 seviyesinden tamamladı. Güne yükselişle başlayan ancak sonra zayıflayan endekste öğleden sonra satışlar hızlandı. Bugün endeksteki 26 hisse günü yükselerek 73 hisse ise düşerek kapattı. Borsada büyük hisselerin aksine küçük hisslerde daha yoğun satışlar vardı.

Bugün bankalara gelen alımlar da endeksin olumluya dönmesi için yeterli olmadı. TCMB’nın en son attığı adımların bankaların karlılıkları için olumlu olacağı beklentisiyle bugün banka hisselerinde alımlar gördük. Banka endeksi günü %2,13 yükselişle tamamladı. Son günlerin gözdesi enerji hisseleri ise bugün en çok satılanlar oldu. Elektrik endeksi %5,79 düştü. Satışların yoğun olduğu bir diğer alt sektör endeksi inşaat endeksindeki düşüş ise %4,18 oldu.

Endeksin dolar cinsi 100 günlük ortalaması ve bir önceki dolar zirvesi olan 250 dolar seviyesinden geri döndüğünü gördük. Bu seviyeye denk gelen 6800 seviyesini önemli bir direnç olarak izlemeye devam edeceğiz. Bunun üzerinde diğer önemli direnç seviyesi ise 7250. Endekste geri çekilmelerde ise 6500 ve 6100 önemli destek seviyeleri. Yaklaşık son bir aydır yükseliş trendinde olan endekste zaman zaman düzeltmelerin olmasını normal karşılamak gerekir.

Kurlarda ise son günlerde yatay seyir görüyoruz. USD/TL bugün 26,94 civarında seyretti.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler