Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

TCMB politika faizini 250 baz puan artırarak %17,5’e yükseltti. Faiz artışı sınırlı kalsa da, TCMB TL likidite fazlasını piyasadan çekmeye yönelik alacağı miktarsal sıkılaştırma tedbirleri ile bunu desteklemeyi tercih etti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,69 yükselişle 6682,11 seviyesinden kapattı. Günün en önemli gündem maddesi olan TCMB’nın faiz kararı sonrasında endeks kısa süreli negatif tarafa geçse de kapanışa doğru 6700 seviyesini görerek rekorunu tazeledi.

TCMB politika faizini 250 baz puan artırarak %17,5’e yükseltti. Faiz artışı sınırlı kalsa da, TCMB TL likidite fazlasını piyasadan çekmeye yönelik alacağı miktarsal sıkılaştırma tedbirleri ile bunu desteklemeyi tercih etti. Bu da piyasaların faiz kararına tepkisini sınırlı tuttu.

Bugün endekste 80 hisse yükselirken 17 hisse düştü. Elektrik, teknoloji ve inşaat alt sektörlerinde yükselişler öne çıkarken bankacılık hisselerinde bugün karışık seyir hakimdi. Banka endeksi bugün %0,27 ile sınırlı yükseliş kaydetti. Elektrik endeksinde yükseliş ise %5,24 oldu.

Temmuz ayından itibaren enflasyonun tekrar yükselişe geçeceği beklentisi ise borsada alımları canlı tutuyor. BİST100’de önemli destek seviyeleri 6500 ve 6000, önemli direnç seviyeleri ise 6800 ve 7200.

Faiz artışı beklentilerin altında kalmasına rağmen, açıklama sonrasında TL’de ciddi değer kaybı görmedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ziyareti sonrasında açıklanan somut yatırım tutarları ile birlikte rezervlerin de güçleneceği beklentisi, ki bunu CDS fiyatlamasından da görüyoruz, ve TL likidite fazlasını piyasadan çekmeye yönelik alınacak tedbirler bunda etkili oldu. USD/TL %0,16 sınırlı artışla 26,83 seviyesinden işlem görüyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler