Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %3,24 yukarıda 6571,2 seviyesinde tamamladı. Yaklaşık bir aydır soluksuz yükselen endekste dün ilk sert düşüşü görmüştük. Bu sabah açılışta ise kararsız kalan endeks güniçinde yönünü tekrar yukarıya çevirdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %3,24 yukarıda 6571,2 seviyesinde tamamladı. Yaklaşık bir aydır soluksuz yükselen endekste dün ilk sert düşüşü görmüştük. Bu sabah açılışta ise kararsız kalan endeks güniçinde yönünü tekrar yukarıya çevirdi. Özellikle kapanışa doğru alımlar hızlandı ve endeks dünkü kayıplarının büyük kısmını geri kazanmış oldu. Yine de endeks dün gördüğü en yüksek seviyenin %1,4 altında kaldı. BIST100 yılın başında gördüğü dolar cinsi zirvenin ise hala %20 aşağısında.

Bugün endekste sadece dört hisse negatifte kapanış yaptı. Tüm alt sektör endeksleri günü yükselişle tamamladı. En fazla yükselenler bankacılık, ulaştırma, telekom ve sigorta sektör endeksleri oldu. Bankacılık endeksi %4,28, ulaştırma endeksi ise %4,02 yükseldi. %1,85 artan sınai endeks ise geride kaldı.

Piyasanın dikkati yarın TCMB’nın açıklayacağı faiz kararında olacak. Geçtiğimiz günlerde maliye politikasında atılan sert adımlar sonrasında bunun para politikası tarafında hangi boyutta sıkılaşma ile destekleneceği piyasanın odağında olacak. TL likiditesinin de bollaştığı bir dönemde, faiz artışının beklentileri karşılamaması durumunda TL’de değer kaybının hızlandığını görmek mümkün. Kur dünkü zıplamadan sonra bugünü sakin hafif aşağıda geçirdi. USD/TL 26,90 seviyesinde yarınki faiz kararını bekliyor.

Borsa ise, dün sert bir düzeltme yaşasa da, enflasyonist beklentilerle birlikte yükselmeye devam ediyor. BİST100’de 6200 ve 5900 seviyelerini önemli destekler, 6600 ve 6730 seviyelerini ise direnç seviyeleri olarak takip ediyoruz. Yarın, TCMB faiz kararı öncesinde kurlarda ve borsada oynaklığın yüksek olması beklenebilir.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler