Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bu hafta önce kaybetti sonra kaybettiğini geri kazandı. BİST100 bugün %2,31 daha yükselerek haftayı 7993,8 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bu hafta önce kaybetti sonra kaybettiğini geri kazandı. BİST100 bugün %2,31 daha yükselerek haftayı 7993,8 seviyesinden tamamladı. Endeks dünkü rallinin ardından bu sabah da oldukça güçlü başladı. Öğlen saatlerinde hafif kar satışları gelse de seansın son saatlerinde 7900 seviyesinden gelen alımlar endeksi 8000 seviyesine kadar yükseltti.

Bu akşam kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten not artışı gelme ihtimalinin de iki gündür endeksin yükselişinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Bugün özellikle banka, holding, demir-çelik ve otomotiv hisselerinde gelen alışlar endeksi yukarıya itti. BİST100’de bugün 89 hisse yükselirken sadece 10 hisse geriledi.

Bugün turizm endeksi dışında tüm sektör endeksleri yükselişteydi. En fazla yükselen sektör endeksi %4,87 ile ana metal sanayi endeksi olurken teknoloji endeksi %4,16 ile onu takip etti. Banka endeksi %1,4 yükselirken holding endeksindeki yükseliş %2,4 oldu. Ulaştırma endeksinin yükselişi ise %0,9’da kaldı.

Haftanın ilk üç günü sert satışlarla gerileyen BİST100 son iki gün gelen ralli ile birlikte tüm kayıplarını fazlasıyla geri almış oldu. Endeks bu hafta yaklaşık 470 puanlık kayıp yaşayıp tekrar bu kayıpları geri almış oldu. Bu hafta %1 yükselen endeksin dolar bazında yükselişi de %0,8 oldu.

Bu haftanın starı bankacılık hisseleri idi. Bankacılık endeksi haftayı %9 yükselişle tamamlarken elektrik endeksi bu hafta da %5’in üzerinde geriledi. Holding endeksi %1,6 yükselirken ulaştırma endeksindeki gerileme ise %0,8 oldu. Borsanın genelinin bu hafta yatay kaldığını ancak büyük hisselerin yükselişlerde etkili olduğunu söylemeliyiz.

Endeksin haftaya yükselişini devam ettirmesi durumunda 8000 seviyesini aşıp bir sonraki direnç seviyesi olarak 8150 seviyesini test etmesini bekleriz. Tekrar satışların yoğunlaşması halinde ise 7700 seviyesini ilk destek olarak takip edeceğiz.

Fed’den gelen mesajların da etkisiyle DXY dolar endeksi bu hafta %1,5 düşerken TL dolar karşısında %0,2 değer kaybetmeye devam etti. USD/TL bu akşam itibariyle 29,05 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler