Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,82 düşerek haftayı 7913,7 seviyesinden tamamladı. Endeks bugün yaklaşık 100 puanlık çok dar bir bantta hareket etti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,82 düşerek haftayı 7913,7 seviyesinden tamamladı. Endeks bugün yaklaşık 100 puanlık çok dar bir bantta hareket etti. Seansın son bir saatine kadar yatay seyreden endekste son bir saat içinde satışların gelmesiyle endeks negatif tarafta günü tamamladı.

Bugün özellikle bankacılık, havacılık ve petro-kimya hisselerindeki kar satışları endeksi aşağıya çekti. Perakende, içecek ve bazı holding hisselerindeki alımlar ise dikkat çekiciydi. BİST100’de bugün 63 hisse düşerken 35 hisse yükseldi.

Bugünün en fazla yükselen sektör endeksi %1,8 ile gıda endeksi olurken, %2,58 ile gerileyen madencilik endeksi günün en fazla düşen sektör endeksi oldu. Banka endeksi bugün %1,44 düştü, ulaştırma endeksindeki düşüş ise %1,86 oldu.

Haftanın ilk günü sabahında gelen satışlar sonrasında endekste kısmı bir toparlanma izledik. Ancak haftanın ortasında BİST100 yaklaşık 350 puanlık sert satışa sahne oldu. Endekste 100 günlük hareketli ortalamadan gelen tepki yükselişi kayıpların bir kısmının geri alınmasını sağladı. Bu hafta %1,4 gerileyen endeksteki düşüş dolar bazında %1,7 oldu.

Bu hafta ulaştırma endeksi %2,5 gerilerken elektrik endeksindeki düşüş %2’yi aştı. Holding endeksi %0,7 gerilerken bir önceki hafta ralli yapan bankacılık endeksi bu haftayı yatay tamamladı.

BİST100 bu haftayı 22 günlük hareketli ortalamasında tamamladı. 7900 seviyesinin üzerinde kalması önemli. Endeks yön konusunda belirsizlik yaşamaya devam edebilir. Alımların devamı halinde BİST100’de 8000 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz. Tekrar satışların yoğunlaşması halinde ise 7700 seviyesini ilk destek olarak takip edeceğiz.

Son iki haftadır TL’nin dolar karşısında değer kaybında azalma gözlemliyoruz. USD/TL 29 seviyesinin altında neredeyse yatay seyre dönmüş durumda. DXY dolar endeksi bu hafta %0,7 yükselirken TL dolar karşısında sadece %0,2 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 28,97 seviyesinin altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler