Sosyal Medya

Döviz

JPMorgan: Merkez Bankası faizi 1 puan indirecek

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, Maraş merkezli depremin bina ve altyapıya verdiği doğrudan hasarı 25 milyar dolar olarak hesapladı. Ayrıca,…

JPMorgan: Merkez Bankası faizi 1 puan indirecek

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, Maraş merkezli depremin bina ve altyapıya verdiği doğrudan hasarı 25 milyar dolar olarak hesapladı. Ayrıca, Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta 100 baz (1 puan) faiz indirimine gideceği tahmininde bulundu.

JPMorgan’a göre göre Merkez Bankası 23 Şubat tarihli toplantısında, politika faizini yüzde 9’dan yüzde 8’e indirecek.

Banka, Maraş merkezli depremin yol açtığı hasara ilişkin de bir rapor hazırladı.

JPMorgan, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli yıkıcı depremlerin bina ve altyapıya verdiği doğrudan hasarın yarattığı maliyetin milli gelirin (GSYH) yüzde 2,5’i, yani 25 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmininde bulundu.

JPMorgan ekonomisti Fatih Açelik, bankanın müşterilerine gönderdiği notta, “Türkiye’deki depremin önemli ekonomik sonuçları olacak. 18 Haziran’a kadar yapılması gereken seçimler öncesinde yeni faiz indirimleri yapılması olasılığını göz ardı edemiyoruz. Ancak, Türkiye’de para politikası aktarım mekanizması çalışmadığından politika faizinin artık geçmişe kıyasla daha az önem taşıdığına inanıyoruz” dedi.

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler