Sosyal Medya

Döviz

İddia: Şimşek, Gaye Erkan’ın atanmasına itiraz etmiş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Hafize Gaye Erkan’ı Merkez Bankası başkanı olmasına itiraz ettiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı kabinesinin değişmesinden…

İddia: Şimşek, Gaye Erkan’ın atanmasına itiraz etmiş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Hafize Gaye Erkan’ı Merkez Bankası başkanı olmasına itiraz ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı kabinesinin değişmesinden kısa bir süre sonra Erkan, Şahap Kavcıoğlu’nun yerine Merkez Bankası başkanlığına atanmıştı.

*Ekonomi ve iktidar kulislerinden gelen bilgilere göre ise Türk ekonomisinin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olmasına çok da sıcak bakmamış hatta bu yöndeki bazı itirazlarını da yapmış.

*Merkez Bankacılığının bambaşka bir iş olduğunu, Erkan’ın bununla ilgili bir tecrübesi olmamasının büyük eksiklik olduğunu söylemiş. ABD’deki bankacılık macerasının da uluslararası saygınlıkta sorun yaratacağından söz etmiş.

*Bu fikri kendisi ile görüştükten sonra da pek değişmediği için atama gecikmiş ama sonunda Şimşek ikna edilmiş. Yani bu atamanın Şimşek’e rağmen yapıldığı söyleniyor ama bunlar hep ikinci elden bilgiler.

*Kimileri ise hafif kinayeli bir şekilde “O geldiğinde FRP zaten batıktı. O kurtarmak için getirildi ama kurtaramadı” diyorlar ve “Şimdi de durum aynı. Belki o tecrübesi burada işe yarar” diyerek TCMB’nin durumuna atıf yapıyorlar.

Diken

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler