Sosyal Medya

Gündem

Erdal Sağlam’dan şok yorum! Bankalar, kredi çeken müşterilerine bunu yapıyormuş!

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 30'a yükseltmesinin bankaları rahatlattığını belirtirken, "Kredi faizi tavanı yüzde 70-75 aralığına geldi. Bankalar, kredi çeken müşterilerine 'Merkez Bankası faizi artarsa kredi faizi de artar' diye sözleşme imzalatmaya da başlamış" yorumunu yaptı.

Erdal Sağlam’dan şok yorum! Bankalar, kredi çeken müşterilerine bunu yapıyormuş!

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 30’a yükseltmesinin bankaları rahatlattığını belirtirken, “Kredi faizi tavanı yüzde 70-75 aralığına geldi. Bankalar, kredi çeken müşterilerine ‘Merkez Bankası faizi artarsa kredi faizi de artar’ diye sözleşme imzalatmaya da başlamış” yorumunu yaptı.

 

 

 

Esnaf ve KOBİ’lerin zor bir sürece girdiğini belirten Sağlam, 10Haber’deki yazısında şu ifadeleri kullandı:

 

“Uzmanlar artan faiz oranlarına bağlı olarak KOBİ’lerin ve inşaat başta olmak üzere bazı sektör temsilcilerinin yakında şikayet için Cumhurbaşkanı’nın kapısını aşındırmaya başlamalarını bekliyorlar. Yıl sonu gelmeden bu baskıların artması beklenirken, bu durum Bakan Şimşek’i zor durumda bırakabilir.

İşte bu noktada faiz artışlarının, daha doğrusu parasal sıkılaşmanın, kademeli yapılmasının fayda ve zararlarının tartışılması gerekiyor. Kademeli faiz artışı ile hem bir an önce negatif reel faizden kurtulma imkanı kaybedildiği için güven verilemiyor, hem de süreç uzadıkça uygulanan politikalarda geri dönüş riskleri artmaya başlıyor. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artacak baskılar üzerine parasal sıkılaşmayı bırakıp tersine bir gevşemeye dönmesi, şimdiye kadarki kazanımların da kaybedilmesine neden olabilir.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler