Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ECB Başkan Yardımcısı: Enflasyon azalacak ama faiz oranı net değil

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyonun aşağı geleceğine inandıklarını ancak hizmetler fiyatlarındaki artışın ECB’nin enflasyon ile mücadeledeki…

ECB Başkan Yardımcısı: Enflasyon azalacak ama faiz oranı net değil

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, enflasyonun aşağı geleceğine inandıklarını ancak hizmetler fiyatlarındaki artışın ECB’nin enflasyon ile mücadeledeki birinci endişesi olduğunu söyledi. Guindos, yüksek ücretlerin hizmet fiyatlarındaki artışı yönlendirdiğini savundu.

“Beni çekirdek enflasyon trendi içinde en çok endişelendiren hizmet fiyatlarındaki trend” diye konuşan de Guindos, “Hizmetlerde ivme artıyor. Bir talep var ve bu maaş artışlarının hızlanmasından kaynaklı” dedi.

De Guindos konuşmasında, ECB’nin faizi daha kaç kez artırmasını gerekeceğini söylemek için çok erken olduğunu, bunun esas olarak borçlanma maliyetlerinde şu ana kadar yapılan artışlara ekonominin, fiyatların vereceği reaksiyona bağlı olduğunu da ifade etti.

“Hiç kimsenin size nihai faiz oranını ne olacağını söyleyebileceğine inanmıyorum” diye konuşan De Guindos, “Yatırımcıların cari beklentileri konusunda rahat veya rahatsız hissetmiyorum, ancak piyasalar yanılıyor olabilirler” dedi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler