Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BOJ başkanı: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşma çabamız devam edecek

Japonya Merkez Bankası’nın yeni başkanı Kazuo Ueda, cari ekonomik şartlara, fiyatlara ve finansal gelişmelere bakıldığında getiri eğrisi kontrol politikasının şu…

BOJ başkanı: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşma çabamız devam edecek

Japonya Merkez Bankası’nın yeni başkanı Kazuo Ueda, cari ekonomik şartlara, fiyatlara ve finansal gelişmelere bakıldığında getiri eğrisi kontrol politikasının şu an devam ettirilmesinin uygun olacağını değerlendirdiğini söyledi.

“Önceki liderliğini devasa teşviklerini devam ettireceğiz” diye konuşan Ueda, “Hükümet ile ortak açıklamada ifade edildiği gibi BOJ yüzde 2 enflasyon hedefini mümkün olan en erken taripte başarma çabasını devam ettirecek. Ancak Japonya’nın ekonomik şartlardan bağımsız olarak bunu başanması mümkün değil. Negatif dış şoklar karşısında bunu yayarmak zor olabilir. Enflasyon hedefinin belirlenmiş bir takvim içinde başarılabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Getiri eğrisi kontrolünde büyük değişiklik gerekip gerekmediğine ekonominin, fiyatların ve finansal trendlerin durumuna bakarak karar vereceklerini belirten Ueda, bu kararı verirken getiri eğrisinin fayda ve maliyetlerini de değenlendireceklerini vurguladı.

Bahar dönemi ücret müzakerelerinden şu ana kadar gelen sonuçları takdir ettiklerini anlatan Ueda, ücretlerde artışın sürdürülebilir ve istikrarlı fiyat hedefinin başarılmasına yardım edeceğini belirtti.

Japonya’nın şu anda faiz oranlarını aniden artırılabileceği bir durumda olmadığını da savunan Ueda, ancak küçük bir faiz artırımının ekonomi için mesele olmayacağını değenlendirdiğini söyledi. Bununla birlikte Ueda, “Eğer BO para politikasını aniden normalleştirmeye karar verir ise, çok büyük bir politika ayarlaması yapması gerekir. Bu, ekonomide ve fiyatlarda büyük bozulmalara neden olur, bu nedenle uygun kararlar almak önemli” dedi.

BOJ ile hükümetin fiyat istikrarı hedefi konusunda 2013’te yaptıkları ortak açıklamada şu anda büyük bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirten Kuroda, “Eğer ekonomik şartlar keskin şekilde değişir ise, hükümet ile değişiklik yapmayı konuşmak için alan olabilir” diye konuştu.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler