Sosyal Medya

Ekonomi

QNB Finansbank, Sermaye Benzeri Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

QNB Finansbank, 2021 yılından bu yana uluslararası piyasalarda sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştiren ilk Türk bankası oldu...

QNB Finansbank, Sermaye Benzeri Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

QNB Finansbank, 2021 yılından bu yana uluslararası piyasalarda sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştiren ilk Türk bankası oldu. İhraç, aynı zamanda Bankanın 2019 yılından bugüne uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği ilk işlem oldu.

On yıl vadeli ve beşinci yılda geri çağırma opsiyonlu ihraca, ihraç tutarının 4 katına yakın talep gelirken, getiri oranı yüzde 10,75 seviyesinde gerçekleşti. Toplam 300 milyon ABD doları nominal tutarındaki ihraca, dünyanın farklı bölgelerindeki 100’ ün üzerinde yatırımcıdan toplamda 1.1milyar ABD doları üzerinde talep geldi. İhraca gösterilen yoğun ilgi, Türkiye finans piyasasına ve QNB Finansbank’a olan güvenin de bir göstergesi oldu.

Tan: “Uluslarası piyasalarda güvenimizi bir kez daha ortaya koyduk”

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “QNB Finansbank olarak, 2021 yılından bu yana uluslararası piyasalarda sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştiren ilk Türk bankası olmanın gururunu yaşıyoruz. Sermaye benzeri tahvil ihracıyla Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine katkı sunmaya devam ediyoruz. On yıl vadeli ve 5 yıl sonunda erken itfa opsiyonuna sahip olan 300 milyon ABD doları nominal tutarlı tahvil ihracımız, bankamızın güçlü finansal yapısını ve uluslararası yatırımcıların bankamıza olan güvenini ortaya koyuyor. Bu ihraç, QNB Finansbank’ın istikrarlı büyüme stratejisinin bir parçasıdır” dedi.

QNB Finansbank, 2023 yılının ilk 10 aylık döneminde 356 milyon ABD doları tutarındaki sendikasyon işlemi dahil 3.3 milyar ABD dolarından fazla yurtdışı kaynak yaratmış oldu. QNB Finansbank, bu sermaye benzeri tahvil ihracı ile bir kez daha uluslararası piyasalardaki güvenilirliğini göstererek sermaye piyasasına öncülük etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler