Sosyal Medya

Para-banka-finans

Oranlar güncellendi! İşte 500 bin TL’nin 32 günlük faiz getirisi

Mevduatını değerlendirmeyi düşünenler, getirilerini göz önünde bulunduruyorlar. Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 40'a çıkarmasıyla birlikte, Türk Lirası mevduat faizleri de yüzde 47'ye kadar yükselerek son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Şu anda bazı bankalar, 500 bin liralık mevduat için 32 günlük bir vade için 19 bin liradan daha fazla faiz getirisi sağlıyor.

Oranlar güncellendi! İşte 500 bin TL’nin 32 günlük faiz getirisi

Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 40’a çıkarmasıyla birlikte, Türk Lirası mevduat faizleri de yüzde 47’ye kadar yükselerek son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Şu anda bazı bankalar, 500 bin liralık mevduat için 32 günlük bir vade için 19 bin liradan daha fazla faiz getirisi sağlıyor.

 

 

 

Birikimlerini döviz ve altına yatırmayı düşünenlerin tercihi, bankaların yüzde 47’lere kadar çıkan mevduat faizleriyle cezbedici hale geldi.

 

Merkez Bankası, politika faizini artırmaya devam ediyor. Hafize Gaye Erkan’ın haziran ayında göreve gelmesinin ardından yüzde 8,5 seviyesinde bulunan faiz oranı, şu anda yüzde 40 seviyelerine çıktı.

 

Son altı ayda 3.150 baz puanlık bir faiz artışı yaşandı. Bu artışlar mevduat faizlerine yansıdı ve bazı bankalar şu anda 500 bin TL’ye aylık 19 bin liradan fazla faiz ödüyor.

 

Merkez Bankası verilerine göre 1-3 ay vadeli mevduatların ortalama faiz oranı yüzde 47’nin üzerine çıktı ve 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Aralık ayında Merkez Bankası’nın faizi artırması bekleniyor ve uzmanlar, TL mevduatlarında faiz oranlarının kısa sürede yüzde 50’nin üstüne çıkabileceğini öngörüyor.

 

Bu yüksek mevduat faizleriyle birlikte, bankada parası bulunanların geliri de artış gösterdi. Örneğin, bazı bankalar 500 bin TL’ye 32 günlük vade için 19 bin lira ödeme yapabiliyorlar.

 

500 bin TL’nin 3 aylık faiz getirisi ise 60 bin TL’ye yaklaşıyor. Yatırılan tutar arttıkça getiri oranı da artış gösteriyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler