Sosyal Medya

Para-banka-finans

İş Yatırım’dan 2022 4.Çeyrek Bilanço Tahminleri

Finans Şirketleri Araştırma kapsamındaki bankalarımız yılın son çeyreğinde genel olarak güçlü bir karlılık sergileyecekler. Yıllık %348 ve çeyreklik bazda %13…

İş Yatırım’dan 2022 4.Çeyrek Bilanço Tahminleri

Finans Şirketleri
Araştırma kapsamındaki bankalarımız yılın son çeyreğinde genel olarak güçlü bir karlılık sergileyecekler. Yıllık %348 ve çeyreklik bazda %13 net kar büyümesi oldukça dikkat çekici oranlar ki üçüncü çeyrek son derece güçlü bir dönem olduğunun altını çizelim. Bankaların 2021 yılındaki düşük performansları nedeniyle burada önemli bir baz etkisi bulunsa da karlılıklar önemli biçimde artış gösteriyor. TÜFEX menkul kıymetlerinin artarak devam eden gelir katkısı, hacim genişlemesi nedeniyle kredi spredlerindeki baskılanmaya rağmen dayanıklı seyreden kredi-mevduat gelir hacmi net faiz gelirdeki momentumun sürmesine neden oldu.

Bankaların çoğu karşılık oranlarını arttırarak güçlü aktif kalitesine rağmen karşılık giderlerini yüksek tutmaya devam ediyor. Bunun önümüzdeki çeyreklerde daha düşük karşılık gider baskısına neden olacağını düşünüyoruz. Çeyreklik bazda kamu bankaları, Al Baraka ve Akbank ‘ın net karının en yüksek artışı sergilemesini beklerken, Yapı Kredi ve Garanti çeyreklik olarak en düşük net kar artışı kaydedecekler.

Finans Dışı Şirketler
Araştırma kapsamındaki banka dışı şirketlerden PGSUS 4Ç tahmini FAVÖK artışında başı çekiyor. Şirketin FAVÖK’ünde yılın son çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 7 kat artış beklemekteyiz. Yine yıllık bazda FAVÖK ‘de 5 katın üzerinde artış beklediğimiz DOAS ikinci sırada yer alıyor. Her iki şirket halen değerlerimize göre anlamlı artış potansiyelleri sunmakta.

Öte yandan yıllık bazda tahmini 4Ç’de FAVÖK rakamında en çok daralma beklediğimiz şirketler: EREGL (%89), Kardemir (%70) ve PETKM (%84). Son olarak FAVÖK rakamında 2 kattan fazla artış beklediğimiz TUPRS , %425 artış öngördüğümüz AKCNS ve %113 büyüme öngördüğümüz TTRAK olumlu ayrışan şirketler arasında sayılabilir.

 

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler