Sosyal Medya

Para-banka-finans

Faiz hamlesi mevduatı coşturdu… 100 bin TL’nin 3 aylık faiz getirisi asgari ücreti aştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu düşürme hedefi doğrultusunda Haziran ayından bu yana kesintisiz faiz artışlarına devam ediyor. Son politika faiz artışıyla birlikte TCMB, faiz oranını yüzde 40'tan yüzde 42,50'ye yükseltti. Bu kararın ardından bankalar da mevduat faiz oranlarını güncelledi.

Faiz hamlesi mevduatı coşturdu… 100 bin TL’nin 3 aylık faiz getirisi asgari ücreti aştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu düşürme hedefi doğrultusunda Haziran ayından bu yana kesintisiz faiz artışlarına devam ediyor. Son politika faiz artışıyla birlikte TCMB, faiz oranını yüzde 40’tan yüzde 42,50’ye yükseltti. Bu kararın ardından bankalar da mevduat faiz oranlarını güncelledi.

 

 

Bankaların açıkladığı yeni mevduat faizleri arasında 3 aylık (92 günlük) mevduat faizi yüzde 52’ye kadar yükseldi.

 

Örneğin, 1 milyon TL’yi yüzde 52 faizle değerlendiren bir birey, 3 ay sonunda vergi kesintisi sonrası net olarak 124 bin 551 lira 50 kuruş faiz geliri elde edebilecek.

 

Benzer şekilde, 100.000 TL’yi yüzde 52 faizle değerlendiren biri ise 3 ayın sonunda vergi kesintisi sonrası 12 bin 451 lira net faiz geliri elde edebilecek.

 

Bu faiz oranlarıyla 100 bin TL tutarındaki bir mevduatın 3 aylık getirisi, 1 Temmuz 2023’ten bu yana uygulanan asgari ücreti aşmış durumda. Yani, mevduat faizi asgari ücreti geride bıraktı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler