Sosyal Medya

Gündem

Ülkü Ocakları’nın eski başkanları Kılıçdaroğlu için sahaya iniyor

Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarının, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına destek vereceği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi 14 Mayıs’ta…

Ülkü Ocakları’nın eski başkanları Kılıçdaroğlu için sahaya iniyor

Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarının, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına destek vereceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi 14 Mayıs’ta düzenlenecek.

MHP’den ayrılanların kurduğu İYİ Parti’nin de dahil olduğu Millet İttifakı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdi.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü ‘Saray gergin hem de çok gergin’ başlıklı yazısında, MHP’den ihraç edilen ya da istifa eden partisiz Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarından oluşan ‘Ülkücü Tavır Platformu‘nun harekete geçtiğini belirtti.

Kısa Dalga yazarı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısındaki en güçlü adayı desteklemek için prensip kararı alan platformun, bu desteğini somutlaştırdığın kaydetti.

Bozkurt şunları yazdı: “Türkiye genelinde ülkücülerin Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini sağlamaya çalışacaklar. Bunun için de ellerinde çok güçlü bir gerekçe de var; MHP içinde ciddi kırılma yaratan eski yol arkadaşları Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e yapılan suikast ve bunu çözme sözü veren Kılıçdaroğlu. Bir hafta sonra Ankara’da toplanacak olan Platform, seçime kadar kullanacakları zeminleri belirleyecek, medyayı kullanmayı ya da il il, ilçe ilçe dolaşmayı karara bağlayacaklar. Hedeflerinde sadece Erdoğan ile AKP yok, MHP yönetimi de var.”

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıkarken silahlı saldırıya uğramış, hayatını kaybetmişti.

CHP lideri, “Bu benim gençlerimize ve CHP’de siyaset yapan ülkücülere sözümdür” diyerek Sinan Ateş’in unutulmayacağını ifade etmişti.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler