Sosyal Medya

Gündem

Ülkü Ocakları’nın eski başkanından HDP çıkışı: Tabii ki oturup konuşacağız

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Alaattin Aldemir, HDP ile Millet İttifakı'nın planlanan görüşmesine dair "Bu oyunu bozacağız, tabii ki oturup konuşacağız" dedi.

Ülkü Ocakları’nın eski başkanından HDP çıkışı: Tabii ki oturup konuşacağız

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi 14 Mayıs’ta düzenlenecek. HDP Altılı Masa’da değil ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşebileceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu ve CHP’liler de görüşmeye sıcak bakmıştı.

‘AKP rehin alındı’

Halk TV’ye konuşan Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Alaattin Aldemir, ‘devletin şahin kanadın’, MHP’deki ‘şahinlerle’ birlikte AKP’yi HDP üzerinden rehin aldığını söyledi.

“Rehin aldı resmen. HDP’ye bir araya gelmek vatan hainliği olarak görülüyor” diyen Aldemir, İYİ Partililerin içindeki ‘şahinlerle CHP’yi veya Millet İttifakı’nı rehin almaya çalıştığını’ savundu.

‘HDP kanunlara göre kurulmadı mı?’

Aldemir, “Bu oyunu bozacağız. Neden bozacağız? HDP, kanunlara göre kurulmuş bir parti değil mi?” dedi.

PKK’lıların ve ‘dağda başka ülkelerin beşinci kol faaliyeti yürüten elemanlarının ‘halledilmesi’ gerektiğini aktaran eski Ülkü Ocakları başkanı, Kürtlüğü ‘bölücülükle’ eş değer hale getirmemek gerektiğini ifade etti.

Aldemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “O zaman Çin’in de Uygurlara yaptığı… Onlar da camiye gidene, ‘Uygur’um’ diye terörist muamelesi yapıyor. O zaman Çin’in yaptığı da haklı (!) İkisi de haksız. Toptancılık çok yanlış.”

Aldemir, Türklerin bu coğrafyada yaşadığı 1000 – 1500 yılda Kürtlerle, Boşnaklarla, Araplarla akraba olduğunu belirterek en büyük kimliğin ‘Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı’ olduğunu ifade etti.

‘Erdoğan’a oy verince vatansever…’

Ülkü Ocakları başkanı, şöyle devam etti: “Başkaları başka kimlik öne çıkarabilir ama bana dayatmasın. HDP’yle ilgili öyle düşünebilir. Vatan, millet, devlet adına bana bunu dayatmasın. En doğal hakkımız ya… Beraber geleceğiz. HDP’li seçmen dün açılım sürecinde, başkanlık sisteminde sayın cumhurbaşkanına oy verirken ‘Vatansever, Müslüman din kardeşimiz’, Kılıçdaroğlu’na oy vereceği zaman ‘Hain…’ Bu nasıl bir tutarsızlık?”

‘Oturup konuşacağız’

“Bu oyunu bozacağız, tabii ki oturup konuşacağız” diyen Aldemir, MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in “Dağdaki ölen PKK’lılar da bizim çocuklarımız, onlara da üzülüyor” dediğini ifade etti.

Aldemir, sunucu İsmail Küçükkaya’nın “Onlar da kandırıldı” demesi üzerine şöyle devam etti: “Neden kandırılmasına müsaade ediyoruz. Biz Diyarbakır Cezaevi gerçeği var. Altan Tan’ın babası… Uyduruk bir şeyden tutuklanıyor, iftar günü ağzına pislik sokuluyor, adam kalp krizinden ölüyor. Bunu görmezden mi geleceğim Türk milliyetçisi olarak?”

Eski Ülkü Ocakları başkanı, ‘oturup konuşmanın’ doğru şeyler olduğunu ifade etti. Aldemir, Bursaspor – Amedspor maçı öncesi rakip takım taraftarına zorla Bursaspor formasın giydirilmesini de eleştirdi.

Alaattin Aldemir kimdir?

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilgiler bölümünden mezun olan Aldemir, 1981 yılındaki ‘MHP davası’nda tutuklanmış, bu sırada Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi bölümünü kazanmıştı.

Yedi sene cezaevinde kalan eski başkan, 1992’de Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları’na genel başkanı oldu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kuran Aldemir, dört yıl genel başkanlık yaptı.

Aldemir, ‘Bizim Ocak’ ve ‘Ülkü Ocağı’ gibi dergilerde koordinatörlük, Hergün gazetesinde yayın yönetmeliği yaptı. Aldemir 2018’de CHP’ye katıldı.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler