Sosyal Medya

Gündem

Türk Hava Yolları yeni atama kararları aldı

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim 2016'da alınan bir Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atanan Turhan Özen'in, 7 yıldan uzun bir süredir başarıyla yürüttüğü görevinden ayrılarak kariyerine farklı bir alan da devam etme kararı aldığı belirtildi. Özen'in görevini 1 Ocak 2024 itibarıyla Ali Türk'e devredeceği ifade edildi.

Türk Hava Yolları yeni atama kararları aldı

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim 2016’da alınan bir Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kargo’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atanan Turhan Özen’in, 7 yıldan uzun bir süredir başarıyla yürüttüğü görevinden ayrılarak kariyerine farklı bir alan da devam etme kararı aldığı belirtildi. Özen’in görevini 1 Ocak 2024 itibarıyla Ali Türk’e devredeceği ifade edildi.

 

 

Özen, Türk Hava Yolları’na tedarik zinciri yönetimi ve lojistik sektörlerinde 25 yıldan fazla bir deneyime sahip olarak katılmış ve görev süresince Turkish Cargo’nun gelirlerini ve küresel pazar payını önemli ölçüde artırmıştı. Ayrıca, Turkish Cargo’nun 2022’nin başlarında Avrupa’nın en büyük hava kargo tesisi olan SmartIst’e taşınmasında liderlik etmiş ve bu süreçte müşteri odaklılık, hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliği konularında önemli gelişmeler kaydedilmişti.

 

Açıklamada, 1 Ocak’tan itibaren Kargo’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilecek Ali Türk’ün İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladığı ve 2011’de THY A.O’ya katıldığı ve 2012’de Kargo Başkanı olarak göreve başladığı vurgulandı.

 

Aynı zamanda Türk’ün 2016 yılında Turkcell’de çalışmaya başladığı ve 2017’den 2023’e kadar Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

 

Açıklamada ayrıca, Ortaklık yapısında değişiklik yapılarak Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı’nın Genel Müdür (Operasyon) Yardımcılığı’na dönüştürüldüğü ve bu kapsamda Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Kerem Sarp’ın Ajet Hava Taşımacılığı A.Ş’nin Genel Müdürlük görevine devam edeceği, Mehmet Akif Konar’ın ise Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak atanacağı belirtildi.

 

Lisans ve yüksek lisans eğitimini İTÜ’de İşletme Mühendisliği alanında tamamlayan Konar’ın, profesyonel iş hayatına 1995’te başladığı ve 2004-2021 yılları arasında Türk Hava Yolları’nda görev aldığı bilgisi paylaşıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler