Sosyal Medya

Gündem

The Economist:  2024 yılında  iş dünyası için 10 öngörü

The Economist 2024 yılında potansiyel vadeden iş alanları tahmin etti

The Economist:  2024 yılında  iş dünyası için 10 öngörü

Amerika Merkez Bankası da dahil olmak üzere merkez bankaları, fiyat hareketleri yavaşlarken faiz oranlarını düşürmeye başlıyor. Ancak küresel enflasyon hala %5 seviyesindeyken tüketiciler ihtiyatlı harcıyor.

İklim değişikliğini yavaşlatmaya yönelik çabaların ortasında, yenilenebilir enerji tüketimi %11 oranında artarak yeni bir rekora ulaştı. Ancak fosil yakıtlar hâlâ enerji talebinin beşte dördünden fazlasını karşılıyor.

IT yatırım harcamalar yaklaşık %9 arttı. Yapay zeka dikkat çekici bir heyecan yaratır ancak çok az gelir sağlar ve çok fazla denetim gerektirir.

Dünyanın ihtiyaç duyduğu altyapı ile yapılan yatırımlar arasındaki fark 3 trilyon doları buluyor. Altyapı açığını kapatmak için Asya’nın brüt sabit yatırımı %4 oranında genişliyor.

Amerika’daki başkanlık seçimleri ve Paris Olimpiyatları gibi büyük spor etkinlikleri sayesinde reklam sektörünün geliri %5 oranında artıyor.

 

Uluslararası turizm, yüksek fiyatlar ve pandemi sonrası seyahat tutkusunun da etkisiyle jeopolitik ve ekonomik belirsizliğin üstesinden gelerek 1,5 trilyon dolarlık rekor gelir elde ediyor.

“Grileşen” (yaşlanan)  dünya sağlığa yoğun harcama yapıyor. 65 yaş ve üzeri her on kişiden birinin sağlık hizmetleri küresel GSYİH’nın onda birini oluşturuyor.

Amerika, Ukrayna’yı destekleyerek ve Japonya, Tayvan ve Filipinler gibi komşuları da  Çin’e karşı güçlendirmek savunmaya 886 milyar dolar harcıyor.

Elektrikli araçlar güçlü hükümet desteğiyle hızla pazar payı kapıyor. Her dört yeni arabadan biri “fişe takılan  türden” olup bunların yarısından fazlası Çin’de satılmakta.

Amerika’daki firmaların %60’ı evden çalışmaya izin verirken, Amerika’daki ofislerin beşte biri boş durumda. AB’nin daha geleneksel davranan işverenleri  sayesinde ticari emlakda boşluk oranını sadece %8’de tutunacak.

 

Tahminler dünya GSYH’sinin %95’inden fazlasını oluşturan 60 ülkeyi temel alan donelerden üretildi.

 

 

GADT Raporlarımıza abone olmak ister misiniz?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler