Sosyal Medya

Gündem

Saadet’in ortak liste önerisine DEVA ve Gelecek Partisi mesafeli

Temel Karamollaoğlu’nun, DEVA ve Gelecek Partisi ile milletvekili seçimlerine birlikte girme önerisine iki parti mesafeli yaklaşıyor. Gelecek Partisi, CHP ve…

Saadet’in ortak liste önerisine DEVA ve Gelecek Partisi mesafeli

Temel Karamollaoğlu’nun, DEVA ve Gelecek Partisi ile milletvekili seçimlerine birlikte girme önerisine iki parti mesafeli yaklaşıyor. Gelecek Partisi, CHP ve İYİ Parti’yle ittifaka, DEVA ise kendi listesi ile seçime girmeye sıcak bakıyor.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi ama ittifak içinde milletvekilliği seçimlerindeki stratejinin belirlenmesi konusunda arayışlar sürüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, DEVA ve Gelecek Partisi ile birlikte milletvekilliği seçimlerine birlikte girme önerisi üç parti yönetimi tarafından değerlendiriliyor. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre üç partinin ‘ittifak içinde ittifak’ olarak adlandırılan formüle yaklaşımlarında farklılıklar bulunuyor.

“Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman en fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var” açıklamasıyla ‘ittifak içinde ittifak’ formülünü gündeme getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Ankara’da bir görüştürme gerçekleştirdi. Bugün de Karamollaoğlu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Karamollaoğlu bir araya gelecek.

GELECEK PARTİSİ, CHP VE İYİ PARTİ’YLE İTTİFAKA SICAK BAKIYOR

Görüşme trafiğinin sonuçları ile ilgili kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmasa da Artı Gerçek’e konuşan Gelecek Partili yetkililer, şu an Karamollaoğlu’nun önerisine sıcak bakmadıklarını belirtti. Yaklaşık bir yıl önce kamuoyunda Gelecek Partisi’nin DEVA Partisi ve Saadet Partisi’ne ittifak önerisinde bulunduğunu, ancak bunun karşılık bulmadığını hatırlatan yetkili, Gelecek Partisi’nin şu an CHP ve İYİ Parti ile ittifaka daha sıcak baktığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Geldiğimiz noktada şu an görüşmeler gerçekleştiriliyor. Ancak biz daha çok CHP ve İYİ Parti ile ittifak kurmayı düşünüyoruz veya 41 ilde kendi adımız ile seçimlere girmeyi düşünüyoruz.”

DEVA PARTİSİ KENDİ LİSTELERİNDEN GİRMEKTEN YANA

DEVA Partisi’nin de Karamollaoğlu’nun önerisine sıcak bakılmadığı belirtiliyor. Artı Gerçek’e konuşan üstü düzey bir parti yetkilisi “Bizim şu aşamada arzumuz kendi isim ve amblemimizle seçime girmek. Bu konuda eğer müzakere zemini olursa, görüşülür. Ancak netleşen bir durum söz konusu değil ama biz en az 41 ilde kendi isim ve logomuzla seçime gireceğiz” dedi. Aynı yetkili, Altılı Masa’nın diğer partilerinin bilgisi dahilinde üç parti arasında görüşmelerine gerçekleştiğini belirterek, “umarım sonu hayırlı olur” açıklamasında bulundu.

SAADET PARTİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Saadet Partisi’nden görüştüğümüz kaynaklar ise Karamollaoğlu’nun önerisinin diğer partilerle görüşüldüğünü belirterek, üç parti arasında ittifakla ilgili teknik çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda partilerin genel başkanları arasında da görüşmelerin sürdüğünü belirterek, tüm seçeneklerin masaya yatırıldığını aktardı.

Üç partinin uzlaşma sağlaması durumunda birkaç gün sonra konunun da netlik kazanacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler