Sosyal Medya

Gündem

Rusya’nın baskın yaptığı Türk gemisi Soçi’de gündeme geldi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir’in görüştüğü “Soçi Zirvesi” sonrası yapılan açıklamada iki ülke neredeyse her konuda görüştüklerini duyurmuştu.

Rusya’nın baskın yaptığı Türk gemisi Soçi’de gündeme geldi mi?

PARAANALİZ.COM-ÖZEL

Türkiye’nin hemen her konuda yanında hissettirdiği Rusya’nın Savunma Bakanlığı, 15 Ağustos günü mürettebatı Türk denizciler olan Palau bandıralı “Şükrü Okan” adlı kuru yük gemisine Rus askerlerce Ka-29 tipi helikopterle yapılan baskın görüntülerini paylaşmış, Karadeniz’de İzmir’e doğru yol alan gemide denetim yapıldığını duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı’nın sessiz kaldığı olaya dair,  iki gün sonra, 17 Ağustos günü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kaynaklı yapılan açıklama dikkat çekti.

Söz konusu açıklamada, gemiye uluslararası sularda müdahale edildiğini kaydedilerek, “Geminin sahibi Türk olsa bile gemi Türk bayraklı bir gemi değildir. Rusya Federasyonu’ndaki muhatapların Karadeniz’de gerginliği tırmandıracak girişimlerden kaçınılması için uygun bir şekilde ikaz edilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Kamuoyunun da iyi bildiği gibi Türkiye’deki denizcilik sektöründe, liman vergileri ve bazı ticari kolaylıklar gerekçesiyle pek çok şirket başka ülke bayrağı kullansa da İstanbul ve İzmir merkezli faaliyetini sürdürüyor.

Erdoğan ile Putin Soçi’de görüşme sonrası yaptıkları açıklamada hemen her konuda görüştüklerini duyurmuşlardı. Açıklamaları böyle olunca akıllara daha 20 gün önce Rus askerleri tarafından baskın yiyen “Şükrü Okan” adlı Türk gemisi geldi. İşte VOA Türkçe’den Yıldız Yazıcıoğlu’nun haberine göre Putin ve Erdoğan, Soçi’deki basın toplantısında, Rus silahlı deniz piyadelerince Türkiye’nin kuzeybatı sahiline sadece 60 kilometre uzaklıkta yaşanan bu olaya dair hiçbir değerlendirme yapmadı.

Bütün bunların yanı sıra Rusların otomatik silahla taradığı “Şükrü Okan”  adlı gemi hakkında, iki liderin basın toplantısında soru da yöneltilmiş değil.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler