Sosyal Medya

Gündem

Özer Sencar: Erdoğan üst sınıra ulaştı, Kılıçdaroğlu’nun önü açık

Türkiye, 14 Mayıs’ta tarihe seçimlere gidiyor. Seçimlere kısa süre kala anket şirketlerinin elindeki son veriler kritik önem taşıyor. Metropoll Araştırma’nın…

Özer Sencar: Erdoğan üst sınıra ulaştı, Kılıçdaroğlu’nun önü açık

Türkiye, 14 Mayıs’ta tarihe seçimlere gidiyor. Seçimlere kısa süre kala anket şirketlerinin elindeki son veriler kritik önem taşıyor. Metropoll Araştırma’nın yöneticisi Özer Sencar, cumhurbaşkanlığı yarışında Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın önünde olduğunu söyledi. Sencar, yüzde 42 seviyesinin Erdoğan’ın üst sınırı gibi gözüktüğünü belirterek CHP liderinin önünde böyle bir barikat olmadığını söyledi.

 

Metropoll yöneticisi Özer Sencar, gazeteciler Yavuz Baydar ile Dicle Baştürk’ün YouTube yayınında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

‘ERDOĞAN YÜZDE 42 BANDINDA KALDI’

 

Uzun bir süredir anketlerde Kılıçdaroğlu’nun önünde olan Erdoğan’ın bu üstünlüğünü mart ayında kaybettiğini söyleyen Sencar, şunlara dikkat çekti:

 

“İlginç bir şey var. 42 bandı Erdoğan için sanki yukarıya doğru gidişi engelleyen bir barikat haline dönüştü. Kılıçdaroğlu’nun önünde böyle bir engel, barikat yok. Yani yükselebilir, 45’e kadar gidebilir. Bu birinci tur için birisinin kazanmasına yetecek bir çoğunluk değil. İkinci tura her halükarda kalır. Ama önümüzdeki süreçte İnce adaylıktan çekilir ya da oyu düşerse şartlar değişir.”

 

‘İNCE’NİN HIZLI YÜKSELİŞİ HIZLI DÜŞÜŞ GETİRİR’

 

Sencar, Muharrem İnce ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

“Muharrem İnce birdenbire yükseldi. Bu birdenbire yükselmeler kısa sürede tekrar düşüşü getirir. Hiçbir normal eğri, normal sosyal doku değişimi birdenbire yükseliyorsa böyle gitmez mutlaka bir yerlerde aşağıya iner.”

 

 

Kaynak:  Haberdar.com

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler