Sosyal Medya

Gündem

Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu hakkında vurucu bir dosya aranıyor, yolsuzluk bulunmazsa Alevilik öne çıkartılacak

Gazeteci Murat Yetkin, iktidar kaynaklarına dayandırdığı kulisinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘vurucu’ bir dosya arandığını yazdı. Aynı kaynağa göre yolsuzluk içeren…

Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu hakkında vurucu bir dosya aranıyor, yolsuzluk bulunmazsa Alevilik öne çıkartılacak

Gazeteci Murat Yetkin, iktidar kaynaklarına dayandırdığı kulisinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘vurucu’ bir dosya arandığını yazdı. Aynı kaynağa göre yolsuzluk içeren bu dosya bulunamazsa bu kez Kılıçdaroğlu’unun Alevi kimliği öne çıkarılacak.

Gazeteci Murat Yetkin, ‘AKP’nin Kılıçdaroğlu çelişkisi: rahatlık çabuk dağılabilir’ başlıklı bugünkü köşesinde, iktidarın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, mali bir açık ya da yolsuzluk içeren ‘vurucu’ bir dosya arandığını ileri sürdü. Yetkin’in, AKP’li kaynaklara dayandırdığı kulise göre, bu dosya bulunamazsa Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği öne çıkarılacak.

‘Dosya savaşlarının’ ucunun nereye gideceğini belli olmayacağı uyarısı da yapan Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“AK Parti yönetimindeki bir kaynağıma göre Erdoğan’daki rahatlık halinin iki nedeni var. İkincisi, can kaybının resmî veriyle 48 bin 448’i bulduğu deprem felaketine rağmen, yaptırdıkları anketlerde Erdoğan’ın beğeni düzeyinin yükselmesi. “Partinin değil ama” dedi kaynağım; “Cumhurbaşkanlığını alırız ama muhtemelen Meclis’i alamayız.” Erdoğan’ın yeniden seçileceğine inanmasının ilk nedeniyse, AK Partililere göre muhalefet adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasıymış. Böylelikle Erdoğan’ın rakibinin AK Parti tabanından oy çekme ihtimalinin kalmadığına inanıyorlar.”

“Ancak bu rahatlık uzun sürmeyebilir. Az önce söz ettiğim kaynağıma milletvekiline yeniden adaylığını koyup koymayacağını sordum. “Koymayacağım” dedi; “Şu ortamda kafamı giyotine uzatamam. Ama Cumhurbaşkanımız koymamı isterse o başka, o zaman memnuniyetle”. Çünkü o zaman seçilecek yerden aday gösterilecek demektir.”

“Bir başka kaynağımsa başka bir açı gösterdi: Kılıçdaroğlu hakkında bir vurucu bir dosya aranıyor. Mali bir açık. Örtülmüş bir yolsuzluk hikayesi. Aksi halde ya AK Troller yok yürüyen merdivene ters bindi, yok Mersin’e güneydoğu dedi, yok rakı içti malzemeleriyle yetinecek ya da geri tepeceği bariz olan Alevilik inancına girişecekler.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler