Sosyal Medya

Gündem

Murat Yetkin Altılı Masa kulislerinde konuşulan anketi yazdı: Kılıçdaroğlu’nun oyu tek başına yüzde 58 mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Altılı Masa kulislerinde, anket şirketi KONDA’nın, “Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı aday olması durumunda yüzde 58 ile kazanacağı” araştırmasının…

Murat Yetkin Altılı Masa kulislerinde konuşulan anketi yazdı: Kılıçdaroğlu’nun oyu tek başına yüzde 58 mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Altılı Masa kulislerinde, anket şirketi KONDA’nın, “Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı aday olması durumunda yüzde 58 ile kazanacağı” araştırmasının konuşulduğunu aktardı. Yetkin, “Altılı Masa kulislerinde konuşulan yüzde 58 tek başına Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil, HDP desteği dahil ‘geniş muhalefet’ potansiyelini anlatıyor” diye yazdı.

Gazeteci Murat Yetkin, Altılı Masa kulislerinde araştırma şirketi KONDA’ya ait bir anketin konuşulduğunu aktardı.

Yetkin’in “Kılıçdaroğlu’nun oyu tek başına yüzde 58 mi?” başlıklı yazısından aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı aday olursa yüzde 58 ile kazanacağı iddia ediliyor. KONDA anketine dayandırılan iddiaya göre, Kılıçdaroğlu’nun tek başına bu oranda oy alması ise ancak HDP de dahil ‘geniş muhalefet’ desteği ile sağlanabiliyor.

“Düzenli anket yapıyor, bütün eğilimleri izliyoruz. Ama seçimden önceki perşembe günü dışında, abonelerimizden başka kamuoyuna açıklama ve raporlama yapmıyoruz. O nedenle hakkımızda kamuoyunda çıkan veriler hakkında doğru ya da yanlış yorumunda bulunmuyoruz. Ama şunu görüyoruz ki geniş muhalefet ittifakı olmaksızın birinci turda kazanmak henüz mümkün görünmüyor.”

Ağırdır’ın “Ama şunu görüyoruz ki geniş muhalefet ittifakı olmaksızın birinci turda kazanmak henüz mümkün görünmüyor” açıklamasına dikkat çeken Yetkin, şunları kaydetti:

“Sanıyorum İYİ Parti bünyesinde birileri, KONDA anketi partilerini yükselişte gösterdiği için bunu yakın gördükleriyle paylaştı ama CHP içinden birileri de olayı tam anlamadan ‘Kılıçdaroğlu tek başına yüzde 58’ heyecanına kapıldı.

KONDA anketinde sadece Altılı Masa’nın değil, HDP dahil geniş anlamda muhalefetin yüzde 58-60 gibi bir potansiyeli görülüyor. Sızdığı kadarıyla KONDA araştırmasında görülen, kabaca yüzde 40 Cumhur İttifakı, yüzde 45 Altılı Masa ve yüzde 15 diğer muhalefetin oy potansiyeli bulunduğudur.

Bu durumda yüzde 10-12 aralığında olduğu varsayılan HDP’nin desteği olmadan diğer iki ittifak da ilk turda yüzde 50+1’i tutturup seçilemiyor. Bu durumda 14 Mayıs’ta yapılacak seçim Meclis yapısını belirleyecek ama cumhurbaşkanı seçimi 28 Mayıs’a kalacak. Yani o yüzde 58, KONDA anketine göre HDP’nin oy vermeyeceği Altılı Masa adayına değil, verebileceği ‘geniş muhalefet’ adayına gidecek gibi.

Anahtar Meral Akşener’in elinde. HDP ve Kürt seçmenle arasındaki mesafeyi gidecek bir yol bulup -sadece söylemde değil, parti teşkilatında da ağırlığını Kılıçdaroğlu’dan yana koyması bütün seçim dengelerini değiştirebilir.”

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler