Sosyal Medya

Gündem

Mithat Sancar: Görüşme CHP ile değil Millet İttifakı’nın adayıyla olacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP’nin olası randevu talebiyle ilgili, “Bizim görüşmemiz Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu…

Mithat Sancar: Görüşme CHP ile değil Millet İttifakı’nın adayıyla olacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP’nin olası randevu talebiyle ilgili, “Bizim görüşmemiz Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin ardından başlayan ‘görüşme’ tartışmalarına ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan, “Muhatabımız Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır” çıkışı geldi.

Video içerik platformu Gain’de yayınlanan “Mirgün Cabas Canlı” programına katılan Sancar, CHP tarafından kendilerine dönük olası bir randevu talebine dair yöneltilen soruya, şu yanıtı verdi:

‘YANLIŞ ANLAŞILMALARA YOL AÇABİLECEK BİR FORMÜL’

‘İYİ PARTİ ÇEVRELERİNİN SÖYLEMİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Altılı Masa’daki kriz döneminde Kılıçdaroğlu’nun “İktidar değişikliği yetmez, zihniyet değişikliği gerekir” sözlerini hatırlatan Sancar, şöyle konuştu: “En başından beri bizim de söylediğimiz şey. İktidarın bugün HDP’ye, Kürtlere ve Kürt sorununa dair zihniyetini ve dilini kullanmak bu iktidara destek olmaktan başka bir anlama gelmez. İktidardan kurtulduğumuzda da yeni yönetimin demokrasiye giden yolu açacak bir perspektife sahip olması gerektiğini belirtiyoruz. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. İyi Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor.”

‘MUHATAPLIK KILIÇDAROĞLU ÜZERİNDEN OLACAKTIR’

İYİ Parti dışındaki bütün partilerle geçmişten beri heyetler düzeyinde görüşmeler yaptıklarına dikkat çeken Sancar, “Bundan sonra tek tek partilerle çeşitli temaslar olur fakat bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır. İttifak içindeki çekişmeler de bizim konumuz olmaktan çıkar, kendi iç meseleleridir. Çözemedikleri takdirde Türkiye’de nasıl bir sarsıntı yaşanabileceğini son bir haftada gördük. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor. Burada sorunlar çıkarsa öncelikle Millet İttifakı kendi içinde bu sorunları çözmek zorunda. Bizimle muhataplık ise Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden olacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu: Elbette HDP ile görüşeceğim

Halk TV’den Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, bu konudaki soruya şu yanıtı verdi:

‘NE SAKINCA OLABİLİR?

“Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler