Sosyal Medya

Gündem

Metropoll / Özer Sencar HÜDA-PAR’ın Cumhur İttfakı’na ‘getirisinden çok götürüsü olacağını’ söyledi

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs’ta düzenlenecek. Oy kaybettiği belirtilen AKP ise Cumhur İttfakı’nı genişletmek istiyor. MHP ve BBP gibi…

Metropoll / Özer Sencar HÜDA-PAR’ın Cumhur İttfakı’na ‘getirisinden çok götürüsü olacağını’ söyledi

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs’ta düzenlenecek. Oy kaybettiği belirtilen AKP ise Cumhur İttfakı’nı genişletmek istiyor.

MHP ve BBP gibi Türk milliyetçisi partilerin bulunduğu ittifaka son olarak ‘milliyetçilik karşıtı’ bir çizgide konumlanan HÜDA-PAR destek vermişti.

HÜDA-PAR, 2018’deki son genel seçimde 157 bin oy aldı. Bu da yüzde 0,31’e denk geliyor.

Euronews’tan Dilek Gül’e konuşan Sencar, bir araya gelişin AKP’nin lehine olmayacağını ifade etti.

Sencar, şunları söyledi: ”HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na getirisi götürüsünden az olacak. HÜDA-PAR dediğimiz şey Hizbullah’tır, geçmişlerinde domuz bağıyla öldürdükleri insanlar var. Mevcut siyasi yönetimdeki kişileri kast etmiyorum. Ama geçmişi ortada. Muhalefet bunu kullanırsa getirisi götürüsünden az olur.”

‘MHP’lilere etkili olabilir’

Sencar, bunun bir hata olduğunu düşündüğünü, neden yapıldığını anlamlandıramadığını ifade ederek şunları kaydetti: ”Ben Erdoğan’ın neden böyle bir hata yaptığını anlamıyorum. İttifakı genişletme hamlesi olsa da değil. Bu HDP’den çok farklı bir şey. Bir araştırmamız yok ama geçmişi belki de MHP’li seçmen üzerinde etkili olabilir. Ama tekrar ediyorum, getirisi götürüsü kadar olmaz. Bu seçimde de oylarını arttıracaklarını düşünmüyorum zaten AK Parti listelerinden girecekler. Bir iki vekil kontenjanı olabilir.”

* Erdoğan, 25 Mayıs 2022’de HÜDA-PAR Zekeriya Yapıcıoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler