Sosyal Medya

Gündem

Kulis: İmamoğlu, ‘CHP değişmeden Türkiye değişmez; artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez’ diyor

Gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki diyalogun en aza indiğini söyledi. Saymaz, ‘İmamoğlu, ‘CHP değişmeden Türkiye değişmez diye konuşuyor.…

Kulis: İmamoğlu, ‘CHP değişmeden Türkiye değişmez; artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez’ diyor

Gazeteci İsmail Saymaz, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki diyalogun en aza indiğini söyledi. Saymaz, ‘İmamoğlu, ‘CHP değişmeden Türkiye değişmez diye konuşuyor. Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez diyor’ diye aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘iktidaricindegisim.org’ sitesinden değişime davet paylaşımı üzerinden Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında edindiği kulis bilgileri yazdı. İmamoğlu’nun yol haritasını yazan Saymaz, “İmamoğlu ve ekibi, değişim çağrısını CHP tabanına yaymayı hedefliyor” dedi.

Saymaz’ın aktardığına göre, İmamoğlu’nun bir çalışma arkadaşı neden bu yöntemin benimsendiğini şöyle açıklıyor:

“Muhalefette değişimin anahtarı CHP’dir. CHP’de başlayacak değişim iradesi; politik tutumları sorgulamayı ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı başardığı ölçüde muhalefetin genelinde yenilenme, muhalefeti büyütme iradesi ortaya koyacaktır.”

Hazır bir manifesto sunmak yerine, ki bu bir manifesto değil davet metnidir, ‘Gelin metni ve değişiklikleri beraber tasarlayalım‘ şeklinde bir yol deneniyor. İnsanların ve özelde sosyal demokratların katımının olmadığı bir değişim, değişimden başka şey ifade eder, liderlik sultası anlamına gelir.”

Saymaz, İmamoğlu, bu haftadan itibaren CHP’nin önemli isimleriyle bir araya geleceğini söyledi. Saymaz, “Ardından kitle örgütü yöneticileriyle buluşacak. Bunlar arasında emek, iş, spor ve sanat dünyasından isimler olacak. Temmuzun ikinci yarısından itibaren yol haritası ve manifesto netleşecek” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki diyalogun en aza indiğini söyleyen Saymaz, yazısında şunları kaydetti:

“İmamoğlu, yakın çevresine Kılıçdaroğlu ile diyalogun sonuç vermeyeceğine inandığını söylüyor. Önerilerini dile getirdiğinde Kılıçdaroğlu’nun “Evet” deyip sonradan görüş değiştirdiğini ifade ediyor. Kılıçdaroğlu ile görüşmek için çabalamayacağını kaydediyor. Tereddüt etmeden “CHP değişmeden Türkiye değişmez” diye konuşuyor. “Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez” diyor.

İmamoğlu adaylığını ilan ettiği takdirde milletvekilleri arasındaki taraftarlarının artacağı ileri sürülüyor.”

Kaynak

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler