Sosyal Medya

Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan peşisıra ekonomik vaatler

Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı en erken 30 Ocak’ta, ama daha büyük olasılıkla Şubat ortasında kesinleşecek. Fakat, CHP başkanı Kılıçdaroğlu…

Kılıçdaroğlu’ndan peşisıra ekonomik vaatler

Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı en erken 30 Ocak’ta, ama daha büyük olasılıkla Şubat ortasında kesinleşecek. Fakat, CHP başkanı Kılıçdaroğlu aday seçilmişcesine geniş ekonomik vaatler açıklıyor. Bunları aşağıda sıraladık. Altılı Masa’nın ortak aday çıkartabileceğine seçmenin inancı düşük, bu yüzden vaatlerin henüz ciddiye alınma ve Kılıçdaroğlu veya Altılı Masa bileşenlerinin oy oranlarını yükseltmesi söz konusu değil.

Ancak, Kılıçdaroğlu Şubat sonunda ortak aday olarak sahalara iner, ya da Altı Mas’nın adayı kim olacaksa, bu vaatleri benimserse, Erdoğan’ın sürdürdüğü dev harcama kampanyasına karşı güçlü silahları oluşacak.

 

Kılıçdaroğlu: Elektrikten başladık, iktidar olduğumuzda kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların SGK primlerini de biz ödeyeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu “Elektrik üretmek için doğalgaz alıyorsunuz karşılığında dolar ödüyorsunuz, akaryakıt alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Dolar lobilerine, kömür lobilerine teslim olmuşlar” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Denizli’de Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali açılışına katıldı.

 

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa ziyareti sırasında güneş enerjisi ile çiftçiye elektriği ücretsiz şekilde verebileceklerini söylediğini hatırlattı.

“Her şeyi noktasına kadar çalışarak bunu hayata geçirdik” ifadelerini kullandı. CHP lideri  iktidar olduklarında kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların SGK primlerini de devletin karşılayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu “Onlar çalışacaklar ve yeri zamanı gelince emekli olacaklar” dedi.

“Cumhuriyetin ikinci yüzyılında enerji politikaları” başlıklı  bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Biz elektriği çiftçiye bedava vereceğiz derken oturup da akşam yatıp sabah kalkıp elektriği hadi bedava verelim diye bir cümle kurmak istemedik. Her şeyi çalışarak, her şeyi incesine, noktasına kadar çalışarak bunu hayata geçirdik” dedi.

 

Kılıçdaroğlu af paketini açıkladı: Borç, sicil, Bağkur, ehliyet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde kapsamlı bir af paketinin yürürlüğe gireceğini söyledi.

Twitter üzerinden mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Altı ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak.”

Geçmişte, Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği EYT ve KYK borçları gibi vaatler, kısa sürede iktidar tarafından hayata geçirilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, yakın geçmişte eğer Erdoğan yapmazsa otomotifte ÖTV’yi azaltacaklarını ve tekel vergilerini de “hayat tarzına müdahale boyutuna gelmeyecek” düzeye indireceklerini vaat etmişti.

 

 

Kaynak:  Çeşitli basın kaynakları

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler