Sosyal Medya

Gündem

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Hüseyin Alan: İki yıldır uyarıyorduk, dönüş bile yapmadılar

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Hüseyin Alan, “24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere,…

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Hüseyin Alan: İki yıldır uyarıyorduk, dönüş bile yapmadılar

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Hüseyin Alan, “24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere, bölge milletvekillerine tek tek gönderdik” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Hüseyin Alan, büyük depremin yaşandığı fay hatlarına dair hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanlığı dahil pek çok kuruma göndererek uyarılarda bulunduklarını, ancak bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Halk Tv yayınına katılan Alan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremle ilgili 2 yıldır yetkilileri uyardıklarını söyledi.

Prof. Alan, “Hatay’a, Kahramanmaraş’a ilişkin geçen yıl deprem danışma kurulu öncülüğünde 24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere, bölge milletvekillerine tek tek gönderdik. Alınması gereken tedbirleri yazdık 2 yıl önce. Odamızın web sayfasında bu raporlarımız var, kimlere gönderdiğimiz var ama bugüne kadar, ne o ilin milletvekilleri ne yetkili kurumları geri dönüş yaptılar.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler