Sosyal Medya

Gündem

İstanbul’daki altı konsolosluk güvenlik gerekçesiyle kapalı

İçişleri Bakanı Soylu’nun Türkiye’ye karşı “psikolojik harp başlatmakla” suçladığı Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere ve İsviçre’nin konsoloslukları kapalı durumda. Konsolosluklar…

İstanbul’daki altı konsolosluk güvenlik gerekçesiyle kapalı

İçişleri Bakanı Soylu’nun Türkiye’ye karşı “psikolojik harp başlatmakla” suçladığı Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere ve İsviçre’nin konsoloslukları kapalı durumda. Konsolosluklar art arda ‘güvenlik’ gerekçesiyle kapatıldı.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve İngiltere’nin güvenlik gerekçesiyle İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmasının ardından bugün de İsviçre Başkonsolosluğu geçici olarak kapatıldı. Kapalı konsolosluk sayısı altıya yükseldi.

İSVİÇRE

İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, “Güvenlik sebebiyle, İsviçre Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

İsviçre Başkonsolosluğu Levent’te bulunuyor.

ALMANYA

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu, bugün de güvenlik gerekçesiyle halka kapalı olacağını duyurdu. Beyoğlu’ndaki Almanya Başkonsolosluğu’nda önlem olarak, zırhlı polis aracı bekletildiği olduğu görüldü. Kapıda “Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz” yazılı bir kağıt asıldı.

HOLLANDA

Hollanda Başkonsolosluğu’nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise, “İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve Batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle, İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak ziyarete kapatılmıştır” denildi.

FRANSA

Fransa Başkonsolosluğu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul’da terör saldırısı riski yüksek olmaya devam ediyor. Özellikle Beyoğlu semtindeki, Taksim, İstiklal Caddesi, ve benzeri ibadethaneler, konsolosluk temsilcilikleri, turistik yerler söz konusu olduğunda. Bu nedenle, Türkiye’de ikamet eden Fransızlar veya ziyaretçiler, her zaman ve her yerde azami dikkat göstermeye, turistik ve yoğun yerlerden, ayrıca her tür toplantı ve toplantılardan mümkün olduğunca kaçınmaya davet edilir” dedi.

BELÇİKA

Belçika Başkonsolosluğu da 1-3 Şubat tarihleri arası kapalı olduğunu bildirdi.

İNGİLTERE

İngiltere Başkonsolosluğu ise dün olduğu gibi bugün de kapalı olduğunu duyurdu.

PİERRE LOTİ LİSESİ DE KAPATILDI

Beyoğlu’ndaki Pierre Loti Fransız Lisesi de saldırı tehdidine karşı 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma günleri kapalı olacağı bildirdi.

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD Büyükelçiliği tarafından önceki yapılan açıklamada da Türkiye’de özellikle Beyoğlu ve Galata olmak üzere Batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde “olası terör saldırısına karşı” vatandaşlar uyarılmıştı.

SOYLU’DAN ‘PSİKOLOJİK HARP’ İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararlara dair bugün yaptığı açıklamada “3-4 gündür DAEŞ (IŞİD) üzerinden, 60 milyon turist hedefini koyduğumuz bir günde, Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğini oluşturmuşlardır” iddiasını öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

İsveç’te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 21 Ocak’ta, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, söz konusu eylem Ankara’nın sert tepkisini çekmişti. Olayın ardından İstanbul’daki İsveç Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi yapılmıştı.

Paludan’a destek vermek isteyen ırkçı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de Lahey kentinde yaptığı eylemde Kuran yırtmıştı.

Art arda yapılan eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini bildiren ülkeler, İstanbul’daki konsolosluk binalarının “artan güvenlik tehdidini” gerekçe göstererek kapattı.

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler