Sosyal Medya

Gündem

İddia:   AKP’den yeni seçim yatırımı asgari ücrete zam

AKP’nin seçim öncesi asgari ücrette artışa gitmeyi planladığı öne sürüldü.  En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından…

İddia:   AKP’den yeni seçim yatırımı asgari ücrete zam

AKP’nin seçim öncesi asgari ücrette artışa gitmeyi planladığı öne sürüldü.  En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından Show TV’nin kulislerden aktardığı bilgilere göre, seçim öncesi asgari ücret 10 bin liranın üzerine çıkabilir.

En güçlü beklenti asgari ücretin seçim öncesinde 10 bin TL’ye çıkması yönünde iken, bazı iddialara göre asgari ücrete en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artış yapılabilir. Bu da asgari ücretin 11 bin 500 TL olması anlamına geliyor.

Erdoğan, aralık ayında son asgari ücreti açıklarken mayısı işaret ederek, “Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz” demişti.

Türkiye’de yıllık enflasyon, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre yüzde 55, ENAG’a göre ise yüzde 126.

Diğer seçim yatırımları ise emekliye Bayram ikramiyesinin TL1.100’den TL2.000’e yükseltilmesi ve en düşük emekli maaşının TL7.500’e yükseltilmesi oldu.  Ayrıca, deprem bölgesinde il etap inşaatlar başlarken, Çiğdem Toker’e göre halihazırda, çoğu partiye yakın müteahhitlere TL65 milyarlık ihale dağıtıldı.

 

Kaynak:  Haberdar.com, ParaAnaliz

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler