Sosyal Medya

Gündem

Fatih Terim Fonu’nda şifrelere ulaşıldı! Bütün bilgiler açığa çıkacak

Fatih Terim Fonu davası, önemli bir aşamaya geldi. Seçil Erzan'ın, eski Florya Şubesi Müdiresi olarak bilinen, yönettiği bu dava sürecinde, cep telefonu ve iCloud hesabının şifreleri mahkemeye teslim edildi. Bu gelişmeyle birlikte, Erzan'ın telefonundan silinen tüm bilgi, belge ve fotoğrafların geri getirilmesi hedefleniyor.

Fatih Terim Fonu’nda şifrelere ulaşıldı! Bütün bilgiler açığa çıkacak

Fatih Terim Fonu davası, önemli bir aşamaya geldi. Seçil Erzan’ın, eski Florya Şubesi Müdiresi olarak bilinen, yönettiği bu dava sürecinde, cep telefonu ve iCloud hesabının şifreleri mahkemeye teslim edildi. Bu gelişmeyle birlikte, Erzan’ın telefonundan silinen tüm bilgi, belge ve fotoğrafların geri getirilmesi hedefleniyor.

 

 

İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi, davada ismi geçen 11 kişinin dinlenmesini talep etti. Bunlar arasında Semih Kaya, Fırat Özdemir, Seçil Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz, Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap, avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat bulunuyor.

 

Mahkeme, suç tarihinden itibaren son altı aylık döneme ait arama, aranma ve baz kayıtlarının çıkarılması için ilgili kuruma talepte bulunma kararı aldı.

 

Erzan’ın avukatı, adli emanetteki telefonun şifresini mahkemeye sundu. Daha önce iddia edildiği gibi tüm verilerin silindiği düşünülen telefonun sadece ekranında çatlak olduğu belirtildi. Bu telefon, suç delillerinin belirlenmesi amacıyla bilirkişiye teslim edilecek.

 

Telefon ve iCloud hesabının şifresinin mahkemeye sunulmasıyla, Erzan’ın cep telefonundan silinen tüm verilerin kurtarılması amaçlanıyor. Erzan’ın sürekli yedekleme yaptığı öğrenilirken, bilirkişinin incelemesiyle kimlerle ne tür konuşmalar yaptığı ve binlerce mesaj içeriği ve dokümana ulaşılması bekleniyor.

 

27 Nisan 2023’te tutuklanan Seçil Erzan’ın Arda Turan ile olan WhatsApp mesajları da dava dosyasına girdi. Arda Turan’ın panik içinde olduğunu belirten mesajına Erzan’ın sakin olması ve sorunu çözmek için sağlam durması gerektiğine dair cevabı bulunuyor.

 

 

13 müşteki, ‘bankacılık zimmeti’ suçlamasına ilişkin verilen takipsizlik kararına itiraz etti. Seçil Erzan dahil 11 şüpheli hakkında BDDK’nın kararına dayanarak takipsizlik kararı çıkmıştı. Müştekiler, takipsizlik kararının kaldırılması için İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler