Sosyal Medya

Genel

Erdoğan’ın diplomasını bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan: Kişisel merakımdan araştırdım

Erdoğan’ın diplomasını arayan ve bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan açıklamada bulundu. Özcan, “Bu YÖK başkanının işi değil. Kişisel…

Erdoğan’ın diplomasını bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan: Kişisel merakımdan araştırdım
Erdoğan’ın diplomasını arayan ve bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan açıklamada bulundu. Özcan, “Bu YÖK başkanının işi değil. Kişisel merakımdan araştırdım” diye konuştu.

Türkiye 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması yeniden gündeme geldi. Yükseköğretim Kurulu başkanı olarak 2007 ve 2011 yılları arasında görev yapan Yusuf Ziya Özcan, Erdoğan’ın üniversite diplomasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan Yusuf Ziya Özcan, YÖK Başkanı olduğu sürede merak ettiği konulardan birinin Erdoğan’ın üniversite diploması olduğunu ifade etti.

“Neden bu araştırmanızı o dönem basınla, kamuoyuyla paylaşmadınız?” şeklindeki soruya Özcan, “Bu YÖK başkanının işi değil ki. Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım” sözleri ile yanıt verdi.

‘O DÖNEMDE MÜMKÜN MÜ BUNU SORMAK’

Özcan, diğer merak ettiği konunun ise 1998 yılında alınan katsayı kararı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu sormak.”

Yusuf Ziya Özcan geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın diploması konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Recep Tayyip Erdoğan, üniversite diploması olmadığı için Cumhurbaşkanı olamaz. Halk, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu merak ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler