Sosyal Medya

Gündem

Denizbank’tan ‘Fatih Terim Fonu’ ile onlarca kişiyi dolandırdığı belirtilen Seçil Erzan hakkında açıklama

Denizbank'ın Levent Şubesi'nde eski müdür Seçil Erzan'ın, 'Fatih Terim Fonu' adı altında bir dolandırıcılık olayına karıştığı iddia ediliyor. Banka yetkilileri, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, Erzan'ın iki günlük mazeret izni alması sonucunda görevinin başında olmadığını ve 2023 yılı Nisan ayı başında müşteri şikayetleriyle konunun kendilerine ulaştığını belirtti.

Denizbank’tan ‘Fatih Terim Fonu’ ile onlarca kişiyi dolandırdığı belirtilen Seçil Erzan hakkında açıklama

Denizbank’ın Levent Şubesi’nde eski müdür Seçil Erzan’ın, ‘Fatih Terim Fonu’ adı altında bir dolandırıcılık olayına karıştığı iddia ediliyor. Banka yetkilileri, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, Erzan’ın iki günlük mazeret izni alması sonucunda görevinin başında olmadığını ve 2023 yılı Nisan ayı başında müşteri şikayetleriyle konunun kendilerine ulaştığını belirtti.

 

 

 

Banka, mağduriyet iddialarının bir yıl öncesine kadar dayandığını ancak 7 Nisan tarihine kadar hiç kimsenin Denizbank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) talepte bulunmadığını vurguladı.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

‘Adli makamlara konunun iletilmesi, 7 Nisan 2023 tarihinde saat 16:30 sularında gerçekleşmiştir. İlk bilginin tarafımıza ulaşmasının ardından öncelikle Seçil Erzan ile iletişime geçildi, ancak kendisine bilinen iki telefon numarasından ulaşılamadı. Aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruldu ve dosyanın gizliliği talep edilerek ilgili kişilerin haklarının korunması istendi. Bu süreçte Erzan’ın yurt dışına çıkışını engellemek amacıyla bir yasak talep edildi.

 

Aynı gün ilerleyen saatlerde banka yetkilileri, spor dünyasından tanınmış isimler tarafından aranarak görüşme talepleri aldı.’

 

FATİH TERİM’DEN AÇIKLAMA

 

8 Nisan Cumartesi sabahı, spor dünyasından tanınmış isimler, Denizbank’ı ziyaret etti. Bankanın Hukuk, Operasyon, Teftiş Kurulu, İnsan Kaynakları birimleriyle ilgili Bölge Müdürü ve Genel Müdürün de katıldığı toplantıda, spor dünyasından kişiler, kendi eski hocalarının adıyla anılan bir fon olduğunu belirterek Seçil Erzan tarafından dolandırıldıklarını ve önemli miktardaki paraları kendisine verdiklerini iddia etti. El yazısıyla yazılmış bir alacaklı listesinin fotoğrafını banka yetkililerine sundular.

 

Banka, mağdur olduklarını beyan eden kişilerin isimlerini toplu olarak ilk kez bu toplantıda öğrendi. Aynı toplantıda bulunan teknik direktör, ‘Seçil Erzan’ı kızım gibi benimsedim, evimize giren çıkan biriydi. Ancak yaptıklarını anlayamıyorum, kaybım var ama miktarını bilmiyorum.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Banka yöneticileri, Teftiş Kurulu tarafından konunun incelendiğini ancak ilk tespitlerde şikayet edilen tutarlara dair bir borç alacak kaydına rastlanmadığını, banka hesaplarında anormal bir durum görülmediğini belirtti. Seçil Erzan’a ulaşma çabalarının sürdüğünü fakat kendisiyle iletişim kurulamadığını ifade etti. Bunun üzerine bir futbolcu, sürekli olarak Seçil Erzan’la iletişim halinde olduğunu, sabaha kadar konuştuklarını ve bankaya telefon numarasını ve konakladığı adresi verebileceğini söyledi ve ardından bankadan ayrıldı.

 

 

Kişilerin bankadan ayrılmasının ardından, şikayetçi olan aynı futbolcu telefonla arayarak, Seçil Erzan’ın Çorlu’daki bir yakınında bulunduğunu ve bankanın kayıtlı olmayan bir telefon numarası aracılığıyla ulaşılabileceğini iletti. Ayrıca, Seçil Erzan’ın sicil amiri olan Bölge Müdürü Sermin Tekin’in kendisini aramasını ve sadece onunla görüşmek istediği bilgisini paylaştı. Ek olarak, ‘Siz şikayetçilerin Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmasını istiyorsunuz ama biz onları tutuyoruz…’ şeklinde bir beyanda bulundu.”

 

 

Şikayetlerin ardından, Seçil Erzan’ın Bölge Müdürü ile iletişime geçtiği belirtti. Erzan’ın gerçekleri aktarmak istediği bildirilen açıklamada, şu detaylar yer aldı:

 

“Verilen telefon numarası arandı fakat cevap alınamadı. Bunun üzerine, Erzan bir başka numaradan Bölge Müdürü’nü arayarak görüşmek için Çorlu’daki evine davet etti ve konum bilgisini Whatsapp üzerinden iletti. 8 Nisan Cumartesi öğleden sonra Çorlu’daki eve giden Bölge Müdürü içeriye alındı ve Erzan, “… kendisinin alacaklı kişilerce sürekli tehdit edildiğini, kötü bir ruh halinde olduğunu, intihar etmek istediğini ve bu sebeple sürekli arandığını ve telefonunu kapalı tuttuğunu…” ifade etti.

 

Üç saatlik bir konuşmanın ardından Erzan, rahatladığını ve gerçekleri açıklamak istediğini, bankaya gelip Teftiş Kurulu’na da bilgi vermek istediğini dile getirdi. Bu gelişmeler üzerine, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 29-32’nci maddeleri, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 19’ncu ve devamı maddeleri, BDDK’nın yayınladığı Bankaların İç Sistemleri ve İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci Hakkında Yönetmelik’in 5’nci maddesinin d bendi, 7’nci maddesinin a ve h bendi ile 21’nci maddenin 2’nci fıkrası ve Banka Personel Yönetmeliği, Disiplin Yönetmeliği ve Banka ile Çalışan arasında imzalanmış İş Sözleşmesi hükümlerine dayanarak, Bölge Müdürü’nün 9 Nisan Pazar saat 10:00’da genel müdürlüğe çağrıldığı bildirildi ve Bölge Müdürü evden ayrıldı.”

 

SEÇİL ERZAN’IN İFADESİ

 

9 Nisan Pazar günü, Seçil Erzan, yakını H.E.’nin kullanımında olan ve yine akrabası E.E.’ye ait bir araçla bankaya gelerek, 18. katta bulunan toplantı odalarında Teftiş Kurulu, İnsan Kaynakları, Hukuk Grubu yöneticileri ve Bölge Müdürü huzurunda açıklamalarda bulundu. Erzan, bu beyanlarını yaparken Göktürk’teki evinde notlar olduğunu belirtti. Ancak yalnız gitmek istemediği için Bölge Müdürü ile birlikte evine gitti ve birkaç ajanda buldu. Ancak incelenen ajandalarda anlamlı bir bilgiye rastlanamadı. Erzan, bu ajandaları akşamüzeri Çorlu’daki evine götürdü.

 

Seçil Erzan’ın idari soruşturma kapsamında yazılı ve imzalı savunmasında, aslında bir fon olmadığını, topladığı paraları daha önce aldığı kişilere ana para ve faiz olarak geri ödediğini belirtti. Ancak kendisinin aşırı borçlandığını, mallarını kaybettiğini ve tehdit edildiğini dile getirdi.

 

Aynı gün akşam saatlerinde, banka genel müdürlük lobisinde H.E. tarafından beklenen Erzan, aynı yakını ve birkaç akrabasıyla birlikte Çorlu’daki eve geri döndü ve geceyi orada geçirdi. Beyanları sırasında sürekli tehdit edildiğini ifade ettiği için olası bir tehdit durumunda emniyet güçlerine haber verilmesi için güvenlik görevlileri evin yakınında hazır bulundu.

 

Ertesi gün, 10 Nisan Pazartesi sabahı yine aynı yakınlarının aracıyla genel müdürlüğe gelen Erzan, beyanlarına devam etti. Bankaya başvuran şikayetçilerin beyanları ve DenizBank’taki hesaplarda yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir bankacılık suçu tespit edilemediği ortaya çıktı. İnceleme raporu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi ve yapılan incelemede mağdurlardan gelen bir başvuru olmadığı belirtildi.

 

Erzan’ın ifadesinin alındığı bu süre zarfında, alışverişe konu paraların miktarı ve kişilerin isimleri gibi detaylar öğrenilmeye çalışıldı. Ancak incelemeler sonucunda Erzan’ın banka hesaplarını kullanmadan dış ilişkileri kullanarak suç işlediği tespit edildi. Aynı gün verdiği beyanlarını tamamlayan Erzan, akşam saatlerinde tekrar Çorlu’daki evine döndü.

 

Ancak gece yarısı polis tarafından gözaltına alınan Erzan, 11 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi ve mahkeme kararıyla tutuklandı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler