Sosyal Medya

Gündem

Denetime tabi kamu binaları da yerle bir: Hastaneler ve inşaatları denetleyen belediyenin binası bile yıkıldı!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem, kamu binalarının durumunu da gözler önüne serdi. İhale ile yapılan, denetlenerek teslim alınması gereken…

Denetime tabi kamu binaları da yerle bir: Hastaneler ve inşaatları denetleyen belediyenin binası bile yıkıldı!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem, kamu binalarının durumunu da gözler önüne serdi. İhale ile yapılan, denetlenerek teslim alınması gereken farklı kentlerdeki kamu binaları ve tesisler depremde yıkıldı. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, öğrenci yurtları yıkıldı, havalimanları ve otoyollar kullanılamaz hale geldi.

Türkiye’yi yasa boğan depremin bilançosu saatler ilerledikçe ağırlaşıyor. Depremde, apartmanların yanı sıra çok sayıda kamu binası da yıkıldı. Sosyal medyaya yansıyan kayıtlarda yıkıldığı görülen bazı binalarla ilgili resmi açıklama yapılırken, bazıları ile ilgili henüz bilgi verilmedi.

Devlet hastaneleri yıkıldı

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın verdiği ilk bilgilere göre İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri yıkıldı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinin bulunduğu 6 katlı A blokun tamamen yıkıldığı ifade edildi. Binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Binanın acil servisinde ise yaralı depremzedelere hizmet verilmeye devam ediliyor.

Hatay’daki polis evi yıkıldı

Hatay’da yıkılan binalar arasında polis evinin de bulunduğu öğrenildi. Polis evine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Havalimanı kullanılmaz halde

Hatay’da depremden etkilenen yerler arasında Hatay’daki havalimanı pisti de bulunuyor. Pistte enine doğru çok büyük yarıklar oluştuğu ve asfaltın kalktığı görüldü. Havalimanı kullanılamaz hale geldi. İskenderun Limanı’ndaki rıhtımda da yer yer çökmeler tespit edildi.

CHP’li Torun’dan “AFAD binası” yıkıldı iddiası

İskenderun’da yıkılan binalar arasında Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar da bulunuyor. İskenderun KYK yurdu yıkılırken, Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurdu’nda da göçük ve hasarlar meydana geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Hatay’daki AFAD binasının yıkıldığı iddiasında bulundu. Ancak bu bina ilgili de henüz yetkililer resmi bir açıklama yapmadı.

Otobanlarda çökme ve yarıklar meydana geldi. Bu nedenle çok sayıda yol trafiğe kapatıldı.

Belediye başkanlığı da yıkıldı

Adıyaman’da kamu kurumlarına ait çok sayıda kamu binasının yıkıldığı iddia edildi. Adıyaman Belediye Başkanlığı binasının da yıkılan binalar arasında olduğu görüldü.

İhale ile yapılıyor, denetimle teslim alınıyor

Kamu kurumlarına ait binalar ihale ile yapılıyor. İhale şartnamelerinde binaların depreme dayanıklı olması şartı da aranıyor. İhaleyi kazanan müteahhit firmalar inşaatı tamamladıktan sonra kontrolörler binaları denetliyor. Onay verildikten sonra binalar teslim alınıyor.

Kentlerdeki binaların inşaatlarına izin için belediyeler tarafından ruhsat veriliyor. Deprem yönetmeliğine uygunluk denetimi yapıldıktan sonra “iskân ruhsatı”yla oturum izni veriliyor.

T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler