Sosyal Medya

Gündem

Bekir Ağırdır: Memleket, Zafer ve Yeniden Refah’ın oy potansiyeli yüzde 7

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Yeniden Refah, Memleket ve Zafer partilerinin toplamda yüzde 7 oy potansiyeli olduğunu söyledi. Ağırdır, “Kürtlerin oyu olmadan…

Bekir Ağırdır: Memleket, Zafer ve Yeniden Refah’ın oy potansiyeli yüzde 7

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Yeniden Refah, Memleket ve Zafer partilerinin toplamda yüzde 7 oy potansiyeli olduğunu söyledi. Ağırdır, “Kürtlerin oyu olmadan muhalefetin kazanması mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın dışında kalan parti ve ittifakların toplam oy potansiyellerinin yüzde 10’u geçmeyeceğini söyledi. Ağırdır, “Muhalefet 20 yıldır ilk defa böyle bir fırsata sahip. Herkes muhalefetin ne yapacağına bakıyor” dedi.

T24’te Murat Sabuncu’nun programına katılan Ağırdır, Muharrem İnce’nin Millet İttifakı seçmeninden, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın gençlerden, Yeniden Refah Partisi’nin ise Cumhur İttifakı’ndan oy alabileceğini ifade ederek şu yorumu yaptı: “Her biri farklı ittifak ve potansiyellerin içinde güç bulacaklar. Millet İttifakı’nın eksikleri veya yapabildiklerine bağlı olarak bu dalganın 5 ile 7-8 puan arasına ulaşma potansiyelleri var görünüyor.”

‘ERDOĞAN’IN ESKİ BİLDİĞİ YÖNTEMLER ÇALIŞMIYOR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Eski bildiği yöntemler artık çalışmıyor, kadrosu zayıfladı” diyen Ağırdır, AKP’nin eski örgütsel gücünün olmadığını ve daha çok çıkar için bir araya gelen insanlardan oluşan örgütsel bir yapının oluştuğunu söyledi. Ağırdır, “Erdoğan bugün başka ilişkilere, bağlantılara umut bağlıyor, artık meselelerden değil ilişkilerden güç alıyor” dedi.

‘MİLLET İTTİFAKI’NDA LİSTELER KRİZ YARATABİLİR’

“Millet İttifakı’nda milletvekili listeleri yeni krizlere gebe” yorumu da yapan Ağırdır, “Seçimi belirleyecek şey muhalefetin güven verip vermeyeceği” ifadelerini kullandı.

‘HDP AÇIK DESTEKTEN ÇOK ADAY ÇIKARMAMAYI SEÇEBİLİR’

Ağırdır, “Kürtlerin oyu olmadan muhalefetin kazanması mümkün görünmüyor” derken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret etmesinin doğru bir adım olduğunu ve HDP’nin açık bir destek duyurusundan çok aday çıkarmadan desteğini belli etmesini beklediğini söyledi.

‘HERKES MUHALEFETİN NE YAPACAĞINA BAKIYOR’

Ağırdır, “Bu seçimin sonucunu belirleyecek şey seçmen ile muhalefetin iddialarının, adaylarının, tezlerinin ne kadar güven vermesi, yeni kurumların inşası ve karmaşa olmadan bu değişimi yöneteceğiz duygusunu seçmene ne kadar geçirebileceğine bağlı. Muhalefet 20 yıldır ilk defa böyle bir fırsata sahip. Herkes muhalefetin ne yapacağına bakıyor” diye konuştu.

Artı Gerçek

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler