Sosyal Medya

Gündem

Anayasa Mahkemesi, dezenformasyon yasasının iptali talebini oy çokluğuyla reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini oy çokluğu ile…

Anayasa Mahkemesi, dezenformasyon yasasının iptali talebini oy çokluğuyla reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini oy çokluğu ile reddetti.

CHP, dezenformasyonla mücadele düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la Türk Ceza Kanunu’na (TCK) eklenen maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Basın Konseyi, ÇGD, Gazeteciler Cemiyeti, TGS, Haber Sen’den oluşan basın meslek örgütleri, söz konusu maddenin iptali için AYM önünde nöbet başlatmıştı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığı bilgiye göre AYM raportörü, gazetecilerin tutuklanmasına neden olan “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” düzenlemesinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali yönünde rapor hazırlamıştı. Ancak raporun üyeler yönünden bir bağlayıcı değil.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler