Sosyal Medya

Gündem

Akşener:   Seçim 14 Mayıs’a yetişmez

Hükümet kanadından seçim erteleme sinyalleri gelirken, IYIP başkanı ve Millet İttifakı ortağı Meral Akşener  bu konuda kesin görüş belirtti. Gaziantep…

Akşener:   Seçim 14 Mayıs’a yetişmez

Hükümet kanadından seçim erteleme sinyalleri gelirken, IYIP başkanı ve Millet İttifakı ortağı Meral Akşener  bu konuda kesin görüş belirtti. Gaziantep yolunda gazeteci yazar Murat Yetkin’e konuşan Akşener’in ifadeleri, Yetkin blogda “Akşener: Seçim 18 Haziran’a kalır” başlığı ile gündeme taşındı.

 

Murat Yetkin’in haberinden alıntılar şöyle

 

Akşener ile Ankara’dan Gaziantep’e uçuyoruz. Depremden sonra bölgeye ilk gidişi. İlk saatlerden itibaren 246 parti yetkilisinin depremden etkilenen 10 ilde bulunduğunu anlatıyor; 164 TIR yardım ulaştırmışlar. Hayır, AFAD’a vermemişler; çünkü AFAD’ın elinde yeterli eleman da yok koordinasyon da. Kayda girsin diye AFAD’a bilgi verip kendileri dağıtıyorlarmış.

 

“Ucube tek adam rejimi” diyor Akşener; “2014’ten itibaren çok istedi Sayın Erdoğan. Bu arkadaşlar her bir kurumu ele geçireceğiz derken kurumların içini çürütmüşler. Devlette ciddiyet ve liyakat kalmadı. Tek adam sisteminin sonucu. Bütün hataların, kusurların tek sorumlusu Erdoğan’dır.”

 

Deprem seçim tarihini etkiler mi?

Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar eğilip kulağına bir şey söylüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da havalimanında olacakmış.

 

Soruyoruz: deprem seçim tarihini etkiler mi? Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı? Kafalardaki sorular…

 

Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor:

 

“14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum.”

 

Peki, ya erteleme? Anayasa’nın 78. maddesi savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM’nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini yazıyor.

 

Akşener Meclis’ten öyle bir karar çıkacağına ihtimal vermiyor. Şunu da ekliyor: “Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”

 

Depremin Erdoğan’ın seçim desteğine etkisi be olur peki?

 

Akşener susuyor ama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Buradan bir şamar yer” diye bir özet veriyor.

 

 

Acı acı üstüne

Kahramanmaraş’ın bazı semtleri yerle bir olmuş; yıkılmayan apartmanların çoğunun oturulacak hali yok.

Azerbaycan ve İsrail’den gelip AFAD’la birlikte çalışan yardım ekipleri artık yavaş yavaş kenara çekiliyor: Ekskavatörler çalışıyor.

 

Yüzler asık: can kurtarma umudu kalmadığı anlamına geliyor.

 

Sütçü İmam Üniversitesinin spor salonunda barınan depremzedelerle konuşunca bir sorun daha ortaya çıkıyor: yıkılan ya da boşaltılan evlere dadanan hırsızlar, evler ve dükkanların yağmalanması. Daha çok Suriyeliler suçlanıyor. Bilemeyiz tabii ama bu da bir gerilim vesilesi olmuş gibi.

 

İYİ Parti Polatlı teşkilatının dağıttığı çorba ve nohut-pilav kuyruğunda alçılı bir çiftle konuşuyorum. Kadın, çocuğuna sıkı sıkı sarılmış; diğer küçüğü enkaz altından canlı çıkaramamışlar. Acı acı üstüne.

 

Elbistan karanlık altında

Kahramanmaraş Elbistan arasında trafik çok yoğun. Batıdan Ankara-Kayseri yoluyla gelen yardım konvoyları, cankurtaran sirenleri, sinirler gergin, acayip bir kargaşa.

 

Elbistan felaket durumda. Ana cadde sağlı sollu yerle bir olmuş. İlçe tamamen karanlık. İş makinaları ve kanyonların farları aydınlatıyor çalışmaları. Saat daha 19.30 ve sıfırın katında 7 derece. İşçiler ve kurtarma görevlileri yaktıkları tahta parçaları etrafında ısınmaya çalışıyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler