Sosyal Medya

Gündem

AKP’li ismin damadına deprem ihalesi

AKP'li Mehmet Özçelik'in damadı Mücahit Hamza Ekşi, 2,8 milyar TL'lik ihale sonrası 2,4 milyar TL'lik bir ihale daha aldı.

AKP’li ismin damadına deprem ihalesi

AKP’li Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi, 2,8 milyar TL’lik ihale sonrası 2,4 milyar TL’lik bir ihale daha aldı.

 

 

Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin ardından uzmanların uyarılarına rağmen hızlıca rant odaklı inşaat faaliyetleri başlatılırken, deprem ihaleleri de AKP’li isimlere verilmeye devam ediyor.

 

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) eski başkan yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Baikanı Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin şirketine de bu kapsamda yeni bir ihale verildi.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 8 Mayıs 2023’te ihaleye çıkarak, Maraş’ta 801 deprem konutu ile 235 ahır yaptıracağını duyurdu. İhaleye 2 firma geçerli teklif sunarken, alan isim ise Mücahit Hamza Ekşi’ye ait AHES İnşaat oldu.

 

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre bedeli 2 milyar 468 milyon 500 bin TL olan konutlar, AHES İnşaat ve Milenyum isimli şirket ortaklığında yapılacak.

 

 

5 MİLYON TL’LİK ‘BAĞIŞ’

 

Mücahit Hamza Ekşi, daha önce de Adıyaman’da 2 milyar 811 milyon TL’lik deprem konutları ihalesi almıştı. Ekşi’nin babası Süleyman Ekşi de depremlerin ardından düzenlenen ve birçok kişinin sözünü tutmadığı ancak bu isimlerin açıklanmadığı “Türkiye Tek Yürek” isimli organizasyonda 5 milyon TL “bağışladıklarını” söylemişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler