Sosyal Medya

Gündem

Ahmet Türk: “Kılıçdaroğlu uygun aday”

HDP’nin aday çıkarma tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler…

Ahmet Türk: “Kılıçdaroğlu uygun aday”

HDP’nin aday çıkarma tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayları ile gireceklerini açıkladı. Buldan’ın bu çıkışının ardından hem altılı masadan hem de Cumhur İttifakı’ndan çok sayıda isim peş peşe açıklamalar yaptı.

Gazete Duvar’a konuşan Türk, CHP Genel Başkanı Keml Kılıçdaroğlu’nun adaylığına HDP seçmeninin sıcak baktığını söyledi.

Türk şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasiyi kalıcı hale getireceğiz” diyen bir masanın demokrasi mücadelesi veren HDP ile görüşmekten kaçınması ve HDP’yi dışlaması toplumda büyük yarılmaya sebep olur. Bugün Altılı Masa’nın, muhalefet partilerinin bu işi HDP ile diyalog içinde yürütmeleri gerekirdi. Sorumluluk bizde değil onlarda. HDP ile diyalog kurmaktan çekinen bir anlayışla beraber yürümek kolay değil. Bu nedenle bu tutum sürdüğü müddetçe HDP kendi adayını çıkaracaktır, bu kaçınılmaz bir şeydir.”

“İLK TURDA GÖNDERMEK İSTERDİK AMA TERCİH ALTILI MASANIN”

“Biz de isterdik ki bu iktidarı, bu cumhurbaşkanını ilk turda gönderelim. Ama maalesef Altılı Masa’nın ikircikli tavırları, uzlaşmaz tutumu, HDP’ye uzak durmaları bizim gerçekleştirmek istediğimiz demokrasi bloku konusunda bir eksiklik ortaya çıkardı. Bu eksikliğin nedeni de Altılı Masa ve muhalefet partileridir. Gönül isterdi ki başından beri HDP ile bir diyalogla bu masanın etrafında ortak bir aday kararı çıksın. Ama tercih onların. HDP de bu durumda kendi adayını çıkaracak.”

“ADAYIN TEMASA GEÇMESİ YETMEZ”

“Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirlendikten sonra, sadece bu adayın temasa geçmesi yeterli olmaz. Önemli olan masanın tavrı. Binlerce Kürt siyasetçi cezaevinde. Bu haksız tutukluluklar karşısında nasıl bir tavır ortaya koyacaklar? Anadilinde eğitimle ilgili sözleri ne? Hak ve özgürlükler konusunda bir açıklama, gelecekle ilgili bir proje yok. Kürt sorunu ile ilgili sözlerini söylemeleri lazım.”

“SEÇMENDE KIRILMA VAR”

“Kürt seçmende Altılı Masa’ya dönük bir kırılma var. Altılı Masa’nın HDP’den uzak durmasının insanlarımız üzerinde etkisi var. Bunu kabullenmiyorlar. HDP seçmeni ‘Biz her türlü fedakarlığı yapıyoruz ama bu fedakarlığa karşı en ufak bir adım atılmıyor’ eleştirisini yapıyor.”

“KILIÇDAROĞLU UYGUN ADAY”

“Altılı Masa’nın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım.”

PolitikYol

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler