Sosyal Medya

Gündem

AB Konseyi, İstanbul Sözleşmesine katılımı onayladı: Türkiye aday ülke; katılmak zorunda

Avrupa Birliği Konseyi’nin, Avrupa Birliği’nin İstanbul Sözleşmesi’ne katılımını onaylamasının ardından açıklama yapan Kadın Koalisyonu, “Türkiye AB’ye aday ülke, artık yasal…

AB Konseyi, İstanbul Sözleşmesine katılımı onayladı: Türkiye aday ülke; katılmak zorunda

Avrupa Birliği Konseyi’nin, Avrupa Birliği’nin İstanbul Sözleşmesi’ne katılımını onaylamasının ardından açıklama yapan Kadın Koalisyonu, “Türkiye AB’ye aday ülke, artık yasal mevzuata girdiğine göre Türkiye de katılmak durumunda” dedi.

Avrupa Birliği Konseyi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıktığı İstanbul Sözleşmesi’ni onayladı.

Konseyin internet sitesinde yer alan duyuruyu paylaşan Kadın Koalisyonu, “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadelede önemli adım. Konsey, Avrupa Birliği’nin kadınları şiddete karşı korumaya yönelik uluslararası anlaşma olan İstanbul Sözleşmesi’ne katılımını onayladı. Türkiye AB’ye aday ülke, artık yasal mevzuata girdiğine göre Türkiye de katılmak durumunda” açıklaması yaptı.

“Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, 2011 yılında İstanbul’da imzalandığı için adını “İstanbul Sözleşmesi” olarak aldı.

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan sözleşme, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme konusunda imzacı devletlere yükümlülükler getiriyor.

Türkiye, Cumhurbaşkanının kararıyla sözleşmeden çıktı

Türkiye, 20 Mart 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden cumhurbaşkanı kararı ile çıkmıştı. Kadın örgütlerinin büyük tepkisiyle karşılaşan karar, yargıya da taşındı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, sözleşmesinin fesih kararını Ocak ayında onaylamıştı.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler