Sosyal Medya

Genel

Taşlar yerine oturdu: Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı, 6 lider 12 maddelik Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci yol haritası açıklandı

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa, bugün gerçekleştirdiği 14. toplantısında cumhurbaşkanı…

Taşlar yerine oturdu: Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı, 6 lider 12 maddelik Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci yol haritası açıklandı

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa, bugün gerçekleştirdiği 14. toplantısında cumhurbaşkanı adayını belirledi. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tekrar Altılı Masa’ya dönmesinin ardından Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen Millet İttifakı toplantısı 16.00’da başladı.

HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU’ SLOGANLARI

Toplantı devam ederken, altı liderin bir araya geldiği Saadet Partisi Genel Merkezi’ne büyük Atatürk posteri asıldı. Atatürk posterinin yanına büyük Türk bayrağı da asılırken, Genel Merkez’in önünde Saadet Partisi flamasının bulunduğu direğin yanındaki direğe de bayrak çekildi.

Genel Merkez önünde ilk olarak ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklama yaptı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismi açıklandı.

KARAMOLLAOĞLU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU

Toplantının ardınan ilk açıklamayı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yaptı.

Karamollaoğlu, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim cumhurbaşkanı adayımız” dedi.

Kılıçdaroğlu da, “Sevgili halkım değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. Aldığımız ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirmek için yola çıktık. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır” açıklamasında bulundu.

Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı için parti genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan’ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, art arda Saadet Partisi’ne geldi.

“Genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacak”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise hitaba Yunus Emre’nin, “Bölüşürsek tok oluruz, birleşirsek yok oluruz” sözleriyle başladı.

Bütün renkleri aynı sofrada buluşturmak için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu Halil İbrahim Sofdrasıdır, komşusu açken tok yatmamaktır. Tek çocuğun aç yatağa girmemesidir. Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi bereketli huzurlu günlere taşımak istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare mekanizmasıyla yürüteceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş süreci yol haritası üzerinde mutabakata vardık. 11 madde üzerinde anlaştık, Millet İttifakına dahil diğer partilerimizin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet ittifakının kapısı ortak Türkiye hayalini paylaşan herkese açtık. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeden 85 milyonu yürekten selamlıyoruz” dedi.

İmamoğlu ve Yavaş için özel madde

Millet İttifakı’nın yol haritasının açıklandığı metinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili bir ayrıntı yer aldı.

12 maddede, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaktır.” denildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler