Sosyal Medya

Genel

Standard Chartered:  Bitcoin’de hedef fiyat $100 bin

"BTC'nin kripto pazarında hakimiyeti bozulmadan kaldı. Toplam dijital varlıklar piyasa değeri içindeki payı Nisan ayındaki %45'ten %50'ye yükseldi."

Standard Chartered:  Bitcoin’de hedef fiyat $100 bin

Önde gelen ticari ve yatırım bankası Standard Chartered Bank Bitcoin’in  2024 sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağı yönündeki Nisan tahminini yineledi.

Bankanın Geoff Kendrick önderliğindeki kripto varlıklar araştırma ekibi, bir sonraki katalizörün, “muhtemelen beklenenden daha erken gelecek” spot Bitcoin ETF’sinin ABD SPK’sı SEC tarafından onaylanması olacağını yazdı.

“2024 yılının ilk çeyreğinde hem BTC hem de Etherium (ETH) için bir dizi spot ETF’nin onaylanacağını ve kurumsal yatırımın önünü açacağını düşünüyoruz” dediler. EFT’ler Wall Street borslarında işlem gören ve bireysel yatrımıcının kolaylıkla alıp-satabileceği fonlar.

Ekip ayrıca, arzı sınırlamaya yönelik bir mekanizma olan ve şu anda Nisan 2024’ün sonlarında gerçekleşmesi beklenen bir sonraki Bitcoin ‘yarılanmasının’ da (ikiye bölünmenin) fiyatlarda ikinci bir yükseliş kaynağı olacağını hatırlattı.

Standard Chartered ilk olarak 100.000 dolarlık tahminini Nisan ayında yapmıştı. O öngörüde kripto para biriminin  güvenli liman statüsünden faydalandığını öne sürmüştü.

Banka bugünkü açıklamasında “Basitçe söylemek gerekirse, her şey beklendiği gibi çalışıyor” dedi. “BTC’nin kripto pazarında hakimiyeti bozulmadan kaldı. Toplam dijital varlıklar piyasa değeri içindeki payı Nisan ayındaki %45’ten %50’ye yükseldi.”

Banka, kripto para biriminin yıl sonundan önce 100.000 dolar seviyesine çıkma ihtimalinin de bulunduğunu söyledi. “Yarılanmadan önce, özellikle ABD spot ETF’lerinin beklenenden erken devreye girmesiyle, daha önce yaptığımızdan daha fazla fiyat artışının gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu da 100.000 USD seviyesine 2024 sonundan önce ulaşılabileceği olasılığını akla getiriyor.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler