Sosyal Medya

Genel

NY Times: Google Maps’te Antakya’nın öncesi ve sonrası

Google Haritalar, Maraş depremlerinde 11 ilin yerle bir olması sebebi ile Türkiye’yi güncelledi. New York Times Gazetesi ise, depremlerde en…

NY Times: Google Maps’te Antakya’nın öncesi ve sonrası

Google Haritalar, Maraş depremlerinde 11 ilin yerle bir olması sebebi ile Türkiye’yi güncelledi. New York Times Gazetesi ise, depremlerde en çok yara alan Antakya’nın öncesi ve sonrası halini birleştirip dünyaya duyurdu. Gazete videoyu, “Eski Şehir’de kaybedilen her şeyi yeniden inşa etmek ve eski haline getirmek uzun yıllar alabilir” sözleri ile paylaştı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin yıkıntılarını Google yayınladı.

50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binin üzerinde kişinin de yaralandığı depremlerde on binlerce bina da ya çöktü ya da ağır hasar aldı. Google Haritalar, 6 Şubat felaketlerinin ardından Türkiye haritasında da güncellemeye gitti. Depremin vurduğu 11 ildeki yıkım ve enkazların moloz yığınına dönmesi uzaydan görüntülendi.

3576303-1920x1080.jpg

Uzaydan çekilen görüntülerde yıkım net bir şekilde görülürken, sokak görüntüsünde ise yıkılan binaların depremden önceki görüntüsü de yer aldı.

Dünyanın en ünlü gazetelerinden biri olan New York Times Gazetesi, Maraş depremlerinden en çok yara alan Hatay’da yıkılan binaların eski görüntüleri ve enkaz hallerini video olarak yayınladı. Türkiye’deki depremden kısa bir süre sonra çekilen enkazların drone görüntüleri ile Google Haritalar’dan bina cephelerini eşleştirdi.

Gazete, yayınladığı videoda, “Eski Şehir’de kaybedilen her şeyi yeniden inşa etmek ve eski haline getirmek uzun yıllar alabilir” ifadelerini kullanırken, “Şimdilik, Eski Şehir’in bir zamanlar canlı olan kısmı ıssız ve ürkütücü bir şekilde boş duruyor” dedi.

 

 

 

 

karar.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler