Sosyal Medya

Genel

Mehmet Barlas hayatını kaybetti…

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'de özel bir hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti...

Mehmet Barlas hayatını kaybetti…

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Şişli’de özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran Sabah gazetesi yazarı İsa Tatlıcan,“Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ı kaybettik. Okurlarının, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun” ifadelerini yazdı.

Mehmet Barlas kimdir?

Ankara’da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden aldı. Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis’inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet’le birlikte adım attı. İsmail Cem’in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT’de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli “Türkiye’de Darbeler ve Kavgalar Dönemi”, “Turgut Özal’ın Anıları” (2000) ve 2001 tarihli “Türkiye Üzerine Pazarlıklar” kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu.

2008 yılı içinde kısa bir süre ATV’de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar’la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, son olarak NTV Radyo’da Makam Farkı adlı programı düzenliyordu.

Barlas, Can Paker’in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas’ın oğludur. Barlas 1968 yılında gazeteci Canan Barlas ile evlenerek iki çocuk sahibi olmuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler